Ejer af rejsebureau tager på nyt eventyr og bliver isproducent

Efter at corona har presset hans rejsebureau, er Top Tours-ejer Martin Bisp gået ind i is-branchen. Planen er at åbne et ismageri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange virksomheder er blevet tvunget til at tænke kreativt under coronakrisen. Det gælder blandt andet mange rejsebureauer, der siden marts sidste år har haft svært ved at sende gæster ud at rejse.

Det gælder blandt virksomheden Top Tours, der i 19 år har holdt til ved Faxe Ladeplads.

- Det har været en rigtig hård proces. Det har været hårdt, at 19 års uafbrudt succes bliver stoppet så brat, som det er blevet, og man skal forholde sig til, at ens livsværk bliver til noget andet, fortæller ejer Martin Bisp.

Normalt er der 10 ansatte på kontoret, men nu er der kun tre tilbage. Det stopper dog ikke Martin Bisp i at tage på nye eventyr.

- Vi vil gå rigtig langt for at overleve det her. Skal vi sælge en anden vare, men bevare kontakten, indtil vi kan lave det, vi holder af og har gjort i rigtig mange år, så må det være sådan. Vi vil gerne selv finde vejen i stedet for, at der er nogle andre, der skal løse det for os, siger Martin Bisp.

Fra Thailand til iskoldt eventyr

Han sælger normalt rejser til Vietnam, Bali, Australien og Thailand, men har i stedet kastet sig ud i et langt koldere eventyr og er gået ind på ismarkedet. Det begyndte sidste sommer på havnen i Faxe Ladeplads, hvor han stod med en isbil og solgte is. Det viste sig at være en succes. 

- Vi solgte 16.000 kugler is i løbet af den tid, så det har givet os blod på tanden, siger Martin Bisp.

Til påske åbner Martin Bisps nye erhvervseventyr - et ismageri med tilhørende café.
Til påske åbner Martin Bisps nye erhvervseventyr - et ismageri med tilhørende café.

Han har nu lejet et hus ved Holmegaard Værk lidt uden for Fensmark ved Næstved, hvor det er planen, at han skal producere sin egen is og åbne et ismageri og en café. 

- Vi kommer til at lave isen fra bunden på økologisk mælk, som vi henter fra en bonde på Sydsjælland, siger Martin Bisp.

På trods af at være indtrådt i en anden branche håber Martin Bisp dog stadig på, at der igen kommer gang i rejsebranchen.

- Jeg tror, at hvis vi mødes om tre til fem år, så kan Top Tours godt have udviklet sig til en større virksomhed, end den var inden corona, siger han.

Hvis tidsplanen holder, så er Holmegaard Ismageri klar til at åbne til påske.