¨

Efterladte killinger kommer hjem

Foto: TV ØST

Tre killinger kom i dag i plejefamilie. Det sker efter de i weekenden blev efterladt i en sportstaske i Dianalund.

En plejefamilie for katte fik endnu tre familiemedlemmer i dag. De åbner deres hjem op for små killinger og katte, der er blevet efterladt af deres ejere. Ofte er dyrene blevet dumpet i vejkanten i papkasse eller sportstaske.

Ny begyndelse

Selvom killingerne har haft en hård start, får de nu muligheden for en bedre tilværelse. De skal bo i plejefamilien i en måned, hvor de skal genoprette tilliden til mennesker, få noget mad, og i det hele taget blive klar til en ny begyndelse.

- Det giver så meget. Vi føler vi gør en god gerning, men vi får også rigtig meget igen. Vi kan give kattene kærlighed og omsorg, så de bliver klar til at komme ud i en familie, siger plejemor Karin Lützhøft fra Næstved.

Efterladt med fuldt overlæg

Sportstasken lå henkastet i en høj græsrabat ved vognbanen ud for Industrivej Vest i Dianalund. Killingerne blev fundet af en tilfældig forbipasserende kl. 10 i lørdags. Hvor længe killingerne har ligget i tasken vides ikke, men Dyrenes Beskyttelse er ikke i tvivl

- Killingerne er sat i denne situation med fuldt overlæg, idet sportstasken var lynet helt til, og der var lagt et håndklæde i bundet af tasken, siger kredsformand for Dyrenes Beskyttelse, Anne Bjørnstrup

Redningsmanden

Det var medarbejderne fra Kirkens Korshær i Dianalund, der tog kontakt til Dyrenes Beskyttelse. De forklarede at de havde set flere passere sportstasken, fordi den så tom ud. Men de efterfølgende hørte piben fra tasken, kunne de konstatere, at der var noget galt. Tasken viste sig at indeholde 3 killinger, der er omkring 8 uger gamle. Jimmi Andreasen var en af redningsmændene. Han havde svært ved at stå for killingerne

- Jeg skal hente én af killingerne, når den kommer hjem fra plejefamilie, siger en glad Jimmi Andreasen.

Dusør til vidner i sagen

Dyrenes Beskyttelse er bekymrede over stigningen af det de såkaldte ’papkassekillinger’. Killinger der står ved vejen i en papkasse. Derfor er sagen blevet politianmeldt.

- Der er ingen tvivl om, at det er en klar overtrædelse af Dyreværnsloven, idet killingerne på en meget grov og uforsvarlig måde blev efterladt til sultedøden, samt at det ligeledes ikke er tilladt at fjerne killinger fra deres mor, før de er 12 uger gamle, siger Anne Bjørnstrup.

Dyrenes beskyttelse udlover derfor en dusør på 1000 kr. til den person, der kan komme med konkrete oplysninger om gerningsmanden.

Kunne du have lyst til at adoptere en af killingerne, så kan du kontakte Blæsenborg Kattepension

02:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App