Efter voldsomt kup-forsøg: Bygning skal formentlig rives ned

Hverken lægehus eller bygning står til at redde efter en hæveautomat i sidste uge blev forsøgt sprængt i luften i Fensmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bygningen, som ellers plejer at huse både hæveautomat, fodterapeut og et lægehus på Næstvedvej 5 i Fensmark ved Næstved, skal med al sandsynlighed rives ned og bygges på ny efter en eksplosion i sidste uge.

Her forsøgte fire ukendte gerningsmænd natten til torsdag at sprænge Danske Banks hæveautomat i stykker i en voldsom eksplosion. Tyvene fik dog ingen penge med sig, men efterlod til gengæld en smadret bygning, som ikke står til at redde og formentligt skal jævnes med jorden.

Det skriver Sjællandske.

- En fjerdedel af bygningen er smadret. Bygningen er næsten totalskadet, og den er slået så skæv, at det nok ikke kan betale sig at renovere, siger Hans Larsen til Sjællandske. Han er direktør for brugs foreningen, som ejer bygningen.

Lige nu er er der lavet en midlertidig løsning, hvor bygningen i den ene ende er blevet sikret. Derfor kunne den lokale læge igen byde patienter velkommen indenfor.

Voldsomme skader

Ifølge Hans Larsen er skaderne omfattende og løber op i omkring en million kroner. Trykbølgen har været kraftig, at døre, lister og karme er blevet slået skæve. Der er også revner i væggene og flere loftsplader har også slået sig løs. Det er bestyrelsen i brugsforeningen, der endeligt skal beslutte, om bygningen skal rives ned eller ej.