Efter sag om politisk fyring: Næstved strammer regler for afskedigelse

Det må ikke kunne koste jobbet, hvis man taler om problemer i en afdeling i Næstved Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kommunalt ansat i Næstved, der kritiserer sin arbejdsplads skal ikke i fremtiden bare kunne få en fyreseddel retur af sin leder. Næstved kommune har indført en sikkerhed for, at det ikke sker, fortæller DR Sjælland. For i fremtiden skal en fyring i en sag, hvor den ansatte har brugt sin ytringsfrihed, også have kommunaldirektørens blå stempel i den sydsjællandske kommune.

Sagen er en direkte følge af fyringen af en pædagog på Kobberbakkeskolen i Næstved i november. Pædagogen havde som kandidat til kommunalvalget, refereret til en samtale med et forældrepar, der havde sammenlignet ledelsen på Kobberbakkeskolen med en dysfunktionel, alkoholiseret skilsmisse familie. 

Og selv om ordvalget var meget groft, skal en leder ikke bare kunne skride til fyring, siger Venstres medlem af Økonomiudvalget, Søren Revsbæk til DR Sjælland.

Der var enighed mellem BUPL og Næstved kommunes repræsentant om, at der ikke var en saglig begrundelse for at indstille til afskedigelse, hvorfor man indgik en aftale om fratrædelse, selvom han egentlig ikke ønskede at forlade sit arbejde.