Efter påsat brand: Elever tilbage i skole

Eleverne på Sjølundsskolen i Næstved kunne i dag vende tilbage til deres skole efter weekendens påsatte brand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag kunne eleverne på Sjølundsskolen vende tilbage til undervisningen efter at ukendte gerningsmænd natten til mandag kastede brandbomber mod skolen og satte ild til stedet. Dog slap skolen med røg – og sodskader, men fire klasselokaler blev sat ud af funktion, hvorfor det var lidt af et puslespil af genoptage undervisningen i dag.

Blandt andet er skolens teatersal blevet taget i brug af 8.F, mens 7.A i dag havde geografi i skolens gymnastiksal

-  Det er rigtigt mærkeligt for vi vågner op til en skole, som ikke har de lokaler, vi skal være i og der er en trykket stemning på skolen, siger Cecilie Aakær fra 8.F.

Ifølge politiet tager de sagen alvorligt. Lige nu afventer de svar på de tekniske undersøgelser, som de lavede på skolen mandag.

-  Vi ved på nuværende tidspunkt, at man har forsøgt at tænde ild på bygningen udefra, man har knust en rude for at komme ind og så har man yderligere to arnesteder indenfor hvor man også har forsøgt at starte en ild, siger Niels Denny Sørensen, der er leder af lokalpolitiet i Næstved.

Ifølge ledelsen på Sjølundsskolen forventer de, at de første par elever kan rykke tilbage til deres vante klasselokaler sidst på ugen. Indtil dag fortsætter undervisningen efter bedste beskub.

-  Vi rykker jo sammen og får det til at lykkes og medarbejderne har været super i den her situation og taget det hele, som det kommer, så det er rigtigt fint, siger Søren Fini Christensen, der er skoleleder på Sjølundsskolen.

Ifølge politiet forventer de svar på deres tekniske undersøgelser om et par uger.