Efter chikane: Muslimsk efterskole ansætter nattevagter

Flere tilfælde af hærværk og chikane mod den muslimske efterskole Mina Hindholm i Fuglebjerg får nu skolen til at hyre vagter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den muslimske efterskole  i Fuglebjerg ved Næstved har valgt at ansætte vagter, der skal passe på skolen i aften og nattetimerne.

Det skriver Sjællandske.

Allerede fra i denne uge vil der være en fast nattevagt, og så vil der blive sat projektører op, som kan oplyse hele skolen om natten.

- Så håber vi, at det kan få stoppet de her problemer, siger forstander Ahmet Deniz til avisen.

Tiltaget kommer efter flere episoder med hærværk og chikane mod skolen. Den hændelse fandt sted natten til fredag, hvor der kort før klokken 3.30 blev skudt mellem 30 og 40 kanonslag af nær skolen.

Efterskolen er lukket i denne uge på grund af en muslimsk højtid, men overfor TV ØST fortæller forstanderen, at eleverne på skolen blev bange, da kanonslagene gik af.

- Det var meget ubehageligt. Børnene var bange og var helt oppe at køre og kunne ikke sove igen bagefter, siger forstander Ahmet Deniz. Han oplyser, at sagen er meldt til politiet.

Politisk hærværk

Det er kun en måned siden, at den muslimske efterskole blev overmalet med grafitti. Blandt andet med nynazistiske symboler og slagord som  "Fuck islam" og "islam ud af Danmark".  

Dengang sagde forstanderen til TV ØST:

- Det her er en alvorlig sag. Vi er den første muslimske efterskole i landet, og vi har aldrig haft problemer med hverken vores naboer eller lokalsamfundet.  Det er sørgeligt og kedeligt, at sådan noget som dette sker, fortalte Ahmet Deniz til TV ØST.