E-sport hitter på Hårslev Efterskole

På Hårslev Efterskole er det nye valgfag E-sport populært hos eleverne. Og flere efterskoler målretter fagene mod elevernes interesser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nikolaj Minh Pedersen elsker computerspil. Op til otte timer om dagen af sin fritid kunne han tidligere bruge foran computeren. 

Men efter han er startet på Hårslev Efterskole, er forbruget i fritiden dalet. Nu er det nemlig skoletimerne, der bliver brugt på interessen. Sammen med 17 andre unge har han  valgt at få valgfaget e-sport på skemaet. 

- Jeg synes, det er dejligt at være sammen andre, der deler den samme passion som mig om det at spille computer, siger Nikolaj Minh Pedersen. 

quote - Jeg synes, det er dejligt at være sammen andre, der deler den samme passion som mig, siger Nikolaj Minh Pedersen

 

Flere nye typer valgfag

Det er første gang Hårslev efterskole tilbyder e-sport, og de er ikke de eneste, der tænker nyt. 

Formanden for de 52 efterskoler på Sjælland, Lolland og Falster Kirsten Jeppesen oplever, at flere opfinder nye valgfag. 

- Man vil selvfølgelig gerne føle, at man er unik på området. Man vil gerne lave sin egen lille type efterskole, siger Kirsten Jeppesen. 

I vores region kan efterskolerelever blandt andet vælge at gå til andejagt, trylleri eller graffitti. Skolerne fokuserer en del på elevernes ønsker. 

-  Det er noget om at brande sig. Men det er også de unges interesser, der ændrer sig, efter hvad de kender de fra klubberne, og hvad de kender fra ungdomsskolen, idrætsklubberne. Så det er en løbende udvikling, siger Kirsten Jeppesen. 

På Hårslev efterskole har omkring en fjerdel af de 91 elever ønsket at få e-sport. Men 5-6 elever må vente til januar, når de starter et nyt hold op.