¨

Dyreværnet kræver politisk handling i dyresager

Foto: TV ØST

To grove sager om vanrøgt af hunde i vores område, får nu Dyreværnet til at efterlyse skrappere regler.

Inden for samme uge har der været to grove sager om vanrøgt af hunde. Og de sager får ny Dyreværnet til at efterlyse politisk handling. Det skriver DR.dk

91 hunde blev i denne uge fjernet fra en gård i Hyllinge på Sydsjælland. Her gik hundene rundt i deres egen afføring helt op til bugen.

Læs også: Vanrøgt: 91 hunde gik i afføring til bugen

Samtidig var Dyreværnet også i gang med at fjerne 21 gravhunde på Lolland. Her oplevede foreningen problemer med at få ejeren til at overdrage hundene officielt til Dyreværnet, selvom politiet havde konfiskeret dem.

Læs også: Ny vanrøgtsag: 21 afmagrede og dehydrede. 

Efterlyser strammere regler

- Da vi fik hundene rakt ud gennem vinduet, var det stadig ejerens ejendom, sådan er lovgivningen nu. Vi har ikke lovhjemmel til at tvangsfjerne dyrene fra deres ejer. Det var politiet, der konfiskerede hundene, og så har vi brugt rigtig mange timer på at få ejeren til at overdrage hundene til Dyreværnet, siger direktør Signe Sehested Lund til DR.dk.

Dyreværnet vil nu have en reaktion fra politikerne, så reglerne kan blive strammet op og forenklet. De efterspørger, at de skal være nemmere at fratage ejere deres dyr, da de mener at hensynet til dyrene bør veje tungest.

- Det er problematisk, når vi står i den situation, hvor vi måske skal køre dyrene tilbage til deres ejer igen. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, siger hun. 

Læs mere på DR.dk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App