¨

Dyreinternat beder om hjælp i stor vanrøgtssag

Foto: TV ØST

Mandagens historisk store sag om vanrøgt af 91 hunde nordvest for Næstved, får nu dyreinternatet i Roskilde til at bede borgerne om hjælp.

Dyrenes Beskyttelses internat i Darup ved Roskilde fik mere end travlt, da stedet mandag aften modtog 91 hunde. De kom fra en landejendom nordvest for Næstved og var dænget til med afføring.

Læs også: Vanrøgt: 91 hunde gik i afføring til bugen

Selv om internatet har sendt en del af hundene til kolleger på Fyn på grund af pladsmangel er 76 ekstra dyr lige rigeligt til de sædvanlige ansatte, og derfor beder de nu om hjælp.

- Hvis nogen derude har mulighed for at hjælpe os, så er det, vi mangler mest pt., trimmere. Vi skal nemlig i gang med at klippe rigtig mange af hundene, men vores to trimme-maskiner er næsten slidt op. Trimmere er dyre, så alle donationer vil blive modtaget med utrolig stor tak. Vi mangler også oksehudsben til de mange hunde, så hvis nogen har lyst til at donere en posefuld af dem, ville hundene og vi blive meget taknemmelige. Derudover løber vi hurtigt tør for høm høm poser! skriver internatet på deres hjemmeside.

Internatet holder desuden lukket for henvendelser 5. maj for at kunne koncentrere sig om de mange forsømte hunde.

Ubeskrivelig stank

Sagen kom frem, da en kredsformand i Dyrenes Beskyttelse fik en henvendelse om, at der på landejendommen nordvest for Næstved var nogle hunde, der ikke havde det godt.

Læs også: Dyrenes Beskyttelse: Den største sag nogensinde

Da hun kom derud, hørte hun gøen fra en lade, men da hun ikke kunne komme derind, tilkaldte hun politiet, hvilket fik stedets ejer til at forlade ejendommen.

Ifølge internatet i Roskilde blev hundene hentet i tre Falck-transporter.

- Stanken er ubeskrivelig - hundene er pakket ind i deres egen afføring, og ifølge chaufføren gik hundene i møg til bugen i laden. Utroligt nok er de fleste af hundene tillidsfulde, men mange af dem er naturligt nok bange, skriver internatet på hjemmesiden.

De fleste af hundene er cockerspanieler. En af hundene kunne næsten ikke bevæge sig på grund af afføring i pelsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App