Dyrehandler blev overfaldet af zoo-direktør med peberspray

Den tjekkiske hobbydyrehandler Pavel Smek, der har anmeldt ejeren af Næstved Zoo Peter Bo Rasmussen siger lørdag til Sjællandske, at han blev sprøjtet i ansigtet med en peberspray, da han blev frastjålet en slange, to skildpadder og fem øgler, til en samlet værdi på 14.000 euro, eller lidt over 100.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dyrehandleren fortæller, at han blev smidt ud af den bil, som bliver brugt under handelen. Udover dyrehandleren og zoo-direktøren opholder en af zoo-direktørens medarbejdere sig i bilen. Forinden har de hentet dyrene og udvekslet de såkaldte CITES-papirer. Zoo-medarbejderen beder pludselig dyrehandleren om at standse bilen, da han skal tisse.

  - Så jeg holder ind i siden af vejen. Han spørger mig om han ikke lige kan få noget vand, hvilket jeg så rækker om mod ham. Men han tager det ikke, siger Pavel Smek.

  - I stedet for at tage vandet, sprøjter han mig i øjnene med en peberspray, som lammer mig et stykke tid, forklarer han og beretter videre at kunden og medarbejderen herefter får Pavel Smek smidt ud af bilen og forsvinder fra stedet.
  - Kunden kører fra stedet i høj fart, og efterlader mig i vejkanten, med peberspray i øjnene. Da jeg kom på benene igen, skyndte jeg mig at ringe til politiet, fortæller den tjekkiske hobbydyrehandler til Sjællandske.

 - Det lyder helt hen i vejret, siger zoo-ejer Peter Bo Rasmussen til Sjællandske, da han er blevet forelagt tjekkens udtalelser. 

  - Jeg har kvitteringer, der beviser at jeg har købt dem, forklarer han.
  - Først og fremmest var det ikke Pavel Smek, jeg købte dem af, men derimod hans far. Det siger kvitteringerne også, lyder det fra zoo-ejeren, der gentager sin tidligere forklaring om, at Pavel Smek blev sur på ham, da han ikke ville købe flere dyr af ham.