Dyr indkvartering: Teltlejre koster mere end asylcentre

Det koster næsten 50.000 kr. mere om året at indkvartere en asylansøger i en teltlejr end i et traditionelt asylcenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Teltelejre er ikke en billigere løsning end at indkvartere asylansøgere i rigtige teltlejre.

Det viser et svar, som De Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen  har fået fra udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (Venstre). Det skriver Jyllands-Posten.

I alt fire teltlejre - bl.a. en i Næstved - blev oprettet i november 2015 og januar 2016, efter store grupper af flygtninge havde krydset den danske grænse i september.

quote Det viser for mig, at de teltlejre aldrig nogensinde blev oprettet af nød

Sofie Carsten Nielsen (Rad. Venstre), udlændingeordfører

Lejrene blev etableret på Beredskabsstyrelsens centre, hvor man også anvendte centrets sovesale og pavilloner.

Telte kostede 50.000 kr. mere

Det har ikke været muligt for Udlændingestyrelsen at opgøre udgifterne for indkvartering i teltene alene, men den gennemsitlige årlige pris for en voksen asylsøger på et af beredskabscentrene er 156.300 kr.

Til sammenligning koster det 107.800 kr. om året for en voksen på et traditionelt asylcenter. Det vil sige næsten 50.000 kr. mindre.

Sofie Carsten Nielsen (Rad.Venstre) mener derfor, at regeringen valgte den dyre teltløsning for at skræmme  asylsøgere, så de ville vælge andre lande end Danmark.

- Det viser for mig, at de teltlejre aldrig nogensinde blev oprettet af nød men for at sende et tydeligt signal til den danske befolkning og til flygtninge ude i verden. Det har i hvert fald aldrig været et spørgsmål om at bruge skatteborgernes penge bedst muligt, siger den radikale udlændingeordfører til avisen.

V: Nødvendigt med flere pladser

Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth (Venstre) siger til avisen, at det sidste efterår var nødvendigt at skaffe nogle ekstra pladser hurtigt, fordi man ikek vidste, hvor mange asylsøgere, der ville komme.