¨

DSB melder ud: Færre og langsommere tog i myldretiderne efter sporarbejde

Pendlere på Sydbanen skal være ekstra tålmodige. Frem til påsken 2021 må man nøjes med færre og langsommere tog i myldretiden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der vil køre færre og langsommere tog i myldretiden, efter at sporarbejdet på Sydbanen afsluttes den 30. november.

Pendlere skal frem til påsken 2021 vænne sig til færre og langsommere tog i myldretiden på Sydbanen, selvom selve sporarbejdet mellem Ringsted og Næstved efter planen er færdigt allerede den 30. november.

Udsigterne til de ekstra rejsegener skyldes, at Banedanmark er nødt til at justere signalsystemet på Sydbanen. TV2 ØST har i den forbindelse tidligere fortalt, at et 40 år gammelt sikringsanlæg på Næstved Station har vist sig at være meget vanskeligt at forene med den kørestrøm, som de nye el-lokomotiver kræver.

Vi er nødsaget til at aflyse de supplerende myldretidstog mellem Nykøbing F og Ringsted. Til gengæld vil vi gøre de tog, der kører på strækningen, så lange som muligt,

Tony Bispeskov, informationschef, DSB

Nu melder DSB derfor i en pressemeddelelse ud, hvad Banedanmarks signalarbejde på strækningen konkret kommer til at betyde for pendlerne.

- Uden virksomme signaler er det kun muligt at køre ét tog ad gangen mellem Næstved og Ringsted, og det betyder, at vi er nødsaget til at aflyse de supplerende myldretidstog mellem Nykøbing F og Ringsted. Til gengæld vil vi gøre de tog, der kører på strækningen, så lange som muligt, forklarer informationschef i DSB Tony Bispeskov.

Ombygningen af sikringsanlægget, der sørger for at holde styr på signaler og sporskifter omkring Næstved Station, vil ifølge Banedanmark være afsluttet omkring påsken 2021. Frem til påsken 2021 vil der derfor køre færre og langsommere tog i myldretiderne mellem Nykøbing Falster og Københavns Hovedbanegård.

DSB oplyser, at med undtagelse af morgenens første tog vil de efterfølgende fem supplerende myldretidstog kun køre mellem Ringsted og Københavns Hovedbanegård.

Forlænget rejsetid

For at kompensere for de manglende tog har DSB valgt ekstraordinært at lade hurtigtogene standse ved de mindre stationer mellem Nykøbing Falster og Ringsted i myldretiderne.

Det betyder, at man i hurtigtogene i myldretiden vil opleve en forlænget rejsetid på op til cirka 15 minutter fra Nykøbing Falster til Københavns Hovedbanegård – og det samme i modsatte retning. Den forlængede rejsetid er dog ikke udelukkende en konsekvens af de ekstraordinære stop, men skyldes også, at togene ikke kan køre 160 kilometer i timen, så længe Banrdanmark arbejder med signalerne.

- Når Banedanmark genåbner strækningen mellem Næstved og Ringsted efter den 30. november, er det med højest 120 kilometer i timen, og det indebærer en mindre rejsetidsforlængelse på tre til fem minutter isoleret set. Men så har vi også opbrugt næsten hele den buffer, der altid er indlagt i køreplanen, så det er sværere at indhente selv mindre forsinkelser, siger Tony Bispeskov.

Her erstatter hurtigtogene de supplerende myldretidstog:

  • Eskilstrup
  • Nørre Alslev
  • Lundby
  • Glumsø

Langvarigt sporarbejde skal komme rejsende til gode

Siden marts har Banedanmark gennemført en række store sporarbejder mellem Ringsted og Næstved. Arbejdet sker som et led i opgraderingen af jernbanen mellem Ringsted og den kommende Femern-Bælt tunnel og har blandt andet medført, at strækningen er blevet elektrificeret, og at Glumsø får en ny station.

Opgraderingen af jernbanen skal komme rejsende til og fra Sydsjælland og Lolland-Falster til gode i form af moderniserede tog og kortere rejsetider på strækningen i fremtiden og skulle egentlig have været afsluttet i slutningen af november 2020.

Et gammelt sikringsanlæg ved Næstved har dog ifølge Banedanmark givet uforudsete udfordringer, som kræver en ombygning, der strækker sig ind i april 2021. Pendlere har derfor først udsigt til forbedret togdrift efter påsken 2021, og må indtil da leve med færre og langsommere tog.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App