Drabstiltalts kæreste husker ikke samtaler

Kæresten til den 21-årige Bandidosrocker, der er tiltalt for drab i Næstved i december 2013, husker ikke de samtaler, hvor hun og tiltalte blandt andet taler om et mærke, man får for at udgyde blod for klubben. Det fortalte hun tirsdag i retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var småt med hukommelsen, da kæresten til en drabstiltalt Bandidosrocker tirsdag vidnede i Retten i Næstved.

Hun blev spurgt til afhøringsrapporter fra politiet, rumaflytninger i hendes og kærestens hjem i efteråret 2014 og en sms-samtale med kærestens søster i starten af i år umiddelbart efter, at kæresten blev anholdt for drabet på 22-årige Edin Fakic.

Han blev dræbt natten til 9. december 2013 i sit hjem på Morsøvej i Næstved med skud fra en maskinpistol, som nogle timer senere blev fundet i en afbrændt bil i en skov ved Sorø.

I skoven blev der fundet aftryk fra nogle Nike sko af et mærke, som også tiltalte havde, men som han skilte sig af med, da politiet et år efter drabet offentliggjorde, at de nu mente, at gerningsmanden skulle findes blandt Bandidosmedlemmer, og at han formentligt var i besiddelse af et par Nike air max limited sko.

Tynget af sagen

I en aflytning af parrets hjem, siger den ´tiltaltes kæreste: 'Det er irriterende.... de sko'. Det imellem falder ud på grund af lydmaterialets ringe tilstand, og kæresten til den tiltalte husker ikke, hvad samtalen drejer sig om.

- Det er meget længe siden. Det her har tynget mig meget, og min hukommelse er ikke, hvad den har været. Vores forhold har altid været fyldt med diskussioner, så jeg kan ikke huske det, forklarede hun i retten.

I aflytningsrapporten skriver politiet, at hun samme dag har støvsuget tre gange, og forsvareren spurgte derfor, om hun blev irriteret, når tiltalte gik ind med sko på, hvilket hun svarede ja til.

'...udt en'

I en anden aflytning af deres hjem, fremgår det, at tiltaltes kæreste finder et mærke på køkkenbordet, som er et Bandidosmærke med teksten 'expect no mercy'. De snakker lidt om, at det er godt at få sådan et, og da tiltalte forklarer hende, at man får sådan et for at have udgydt blod for klubben, spørger hun, hvad han har fået det for.

Han fortæller, at ligesom hans bror, der er vicepræsident i Bandidos i Holbæk, har fået det for at stikke en ned, så har han... og så svigter lyden igen, og det nærmeste, politiet er kommet på at høre, hvad der blev sagt, er, at han siger 'udt en', hvilket en fonetiker har analyseret og senere i retssagen vil blive afhørt om. Heller ikke her husker tiltaltes kæreste samtalen, men hun fortæller, at hun er af den opfattelse, at mærket er et, mange har.

Løj om sko

I retten kom det også frem, at kæresten til den drabstiltalte flere gange løj over for politiet om, at hun kendte til de meget omdiskuterede Nike sko. Hun forklarede, at det var for at beskytte dem, og fordi hun blev chokeret over, at politiets rejsehold pludselig stod i deres hjem og snakkede om et drab.

I en afhøringsrapport fra politiet, som hun har verificeret med sin underskrift, er hun blevet citeret for at sige, at tiltalte har brændt de meget omdiskuterede Nikesko, men i retten sagde hun tirsdag, at var forkert og noget, politiet havde sagt, mens hun blot havde svaret, at det kendte hun ikke til

Hun mener også, at politiet er galt på den, når de i rapporten skriver, at hun skal have sagt, at tiltalte har spurgt hende om, om hun vil vente på ham i 16 år, og hun mener i det hele taget, at politiet i afhøringen af hende har brudt hende ned med historier om, at tiltalte skulle have været hende utro flere gange.

Dræbt ved en fejl?

Udover kæresten til den tiltalte var tre andre vidner indkalt tirsdag. To af dem er tidligere medlemmer af Westside Nation. De kunne fortælle, at den dræte Edin Fakic ikke havde nogen tilknytning til rockergrupperingen, men at hans storebror havde. De mener, at Edin Fakic blev dræbt ved en fejl, og at hans bror i stedet skulle have været målet.

Retssagen fortsætter mandag. Og derudover er der afsat yderligere tre retsdage i sagen. Tiltalte nægter sig skyldig i anklagerne, der kan koste ham fængsel på livstid.