¨

Drabssag uden lig

Foto: TV ØST

Retssagen mod to mænd begyndte i Næstved mandag. De er tiltalt for at have slået Henrik Haugberg Madsen ihjel. Liget er aldrig blevet fundet.

Mandag begyndte retssagen mod to mænd i Næstved. De står tiltalt for at have slået Henrik Haugberg Madsen ihjel, parteret og bortskaffet liget. Derudover er de anklaget for ulovligt våbenbesiddelse.

Det særlige ved denne drabssag er, at liget af Henrik Haugberg Madsen aldrig er fundet. Der er heller ikke fundet DNA eller blod fra ham.

-  Mig bekendt har der aldrig nogensinde i Danmark været en sag, hvor der ikke har været noget lig, siger Merethe Stagetorn, der er forsvarer for den ene af de tiltalte.

Anklageren mener stadig, at de tiltalte kan dømmes på grund af andre beviser.

- Fordi nogle tiltalte er gode til at rydde op efter sig, så betyder det jo ikke, at de ikke skal dømmes for drab, hvis vi i øvrigt har beviserne. Det er det, vi prøver at overbevise nævningetinget om, siger anklager Jeanette Wincentz Andersen.

 

Meget jaloux

Den ene tiltalte blev i dag afhørt i retten. Han har tidligere været i et registreret partnerskab med Henrik Haugberg Madsen. Men han sagde i retten, at deres forhold udelukkende var som venner.

De havde et specielt forhold, og han mente, at Henrik Haugberg Madsen var forelsket i ham. Det var ikke gensidigt på samme måde, da den tiltalte ikke var til mænd.

Den tiltalte forklarede i retten, at Henrik Haugberg Madsen let blev meget jaloux. Han havde også tidligere slået den tiltalte, men den tiltalte havde aldrig slået igen. Han havde kun holdt om ham, så han ikke kunne slå ham.

Ifølge anklageskriftet har de to mænd slået Henrik Haugberg Madsen ihjel ved et sommerhus på Enø. Derefter skulle de have parteret liget og skaffet det af vejen.

Begge de tiltalte nægter sig skyldige.

01:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App