Drabsdom er første uden tekniske spor

Der blev skrevet retshistorie i Næstved byret i dag, da to mænd blev kendt skyldige for et drab, hvor der hverken er et lig eller tekniske beviser fra drabet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er den opsigtsvækkende sag om den forsvundne Henrik Hauberg Madsen, der i dag fik et punktum i retten i Næstved.

Her blev Henrik Hauberg Madsens daværende partner, BM og dennes ven, CS kendt skyldige i manddrab på Henrik Hauberg Madsen.

- De tiltalte forholdt sig stille og roligt, da dommen blev læst op, fortæller TV2 ØST's reporter Rikke Hartmann, som har fulgt domsafsigelsen i retten i Næstved til formiddag.

Drabet skal være sket i et feriehus på Enø ved Karrebæksminde 11. november 2010. Politiet har dog aldrig fundet liget af Henrik Hauberg Madsen, men retten har blandt andet ladet sig overbevise af de snesevis af vidner, som anklagemyndigheden har ført i sagen.

Første drab uden tekniske beviser

Det er første gang nogen er blevet dømt for et drab, hvor der hverken er et lig eller tekniske beviser fra selve drabet.

- Der har været tre tidligere domme, hvor politiet ikke har haft et lig. Senest i år 2000 i Lundinsagen. Men dengang havde politiet tekniske beviser i form af DNA-væv fra hår eller blod, men det har der ikke været i denne sag, fortæller TV2 ØST's reporter.

Nævninge enige om dommen
Et enigt nævningeting fandt de to tiltalte skyldige i alle forhold på nær anklagen om, at drabet blandt andet skulle være sket med en issyl. Det fandt retten ikke bevis for, men fandt til gengæld, at Henrik Hauberg Madsen skal være blevet skudt i hovedet mindst en gang.

Politiet har fundet et revolverhylster hos den ene tiltalte CS og en revolver hos en tredje mand, som har vidnet i sagen.

Desuden er den ene af de to tiltalte kendt skyldig i at have parteret liget og skaffet det af vejen.

Straframmen for manddrab er mellem fem år og livstid. Hvis man bliver idømt livstid i Danmark, er det dog kotyme at man får benådning efter 12 år

 

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere