Døtre anklager: 80-årig død af sult (VIDEO)

Selvom hun fik hjemmehjælp tre gange om dagen, som skulle hjælpe hende med at spise, vejede Hertha Esther Sørensen kun omkring 30 kilo, da hun døde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hertha Esther Sørensen var dement. Hun boede i lang tid i sin egen lejlighed i Næstved, og fik derfor mad leveret til døren. Derudover skulle hun hver dag have hjælp af hjemmeplejen til at spise.

TV2 ØST har besøgt Laila Hesselberg, en af Hertha Esther Sørensens døtre. Se video herunder:
[video:flv:081123_doedafsult.flv]

Alligevel fik kvinden næsten ikke noget mad, siger hendes to døtre. Tværtimod fandt hendes ene datter flere gange fordærvet mad, som kvinden skulle have haft, og nu anklager hun kommunen for omsorgssvigt.

- Det kan godt være, at hun på papiret har det, der hedder madleverance morgen, middag og aften. Men jeg er i tvivl, om den nogensinde er blevet håndhævet overfor hende, siger Laila Hesselberg.

Også i Ældresagen undrer man sig over, hvordan en kvinde kan blive så afmagret, når hun får hjælp til spisning tre gange om dagen.

- Jeg ved, at kommunen havde en nøgle til kvindens lejlighed. Så de burde have gået mere håndfast til værks, mener Margrethe Kähler, ældrepolitisk konsulent i Ældresagen.

I kommunen mener man ikke, at ældreplejen fejler noget i kommunen. Men sagen vil bliver taget op.

- Det er klart, det er noget der giver snak i personalegruppen, ledelsen og også i mit udvalg. Er det den rigtige måde vi gør det på, og er der noget vi skal stramme op? Og så gør vi det, hvis det er nødvendigt, siger formand for Omsorgsudvalget, Carsten Rasmussen.