¨

Dom til byggematador ankes ikke

Foto: TV ØST

Et års fængsel bliver resultatet af sagen mod den tidligere byggematador Steen Richard Andersen fra Næstved. Hverken han eller statsadvokaten anker dommen.

Der er sat punktum i sagen mod Næstveds tidligere byggematador Steen Richard Andersen. Sjællandske skriver, at hverken han eller statsadvokaten har valgt at anke byrettens dom på et års fængsel.

Steen Richard Andersen var tiltalt for 57 forhold, men blev blot dømt for tre, der blandt andet omhandlede økonomisk kriminalitet. Derudover blev han dømt for socialt bedrageri, idet en medarbejder i skånejob arbejdede op til 12 timer dagligt på trods af, at Vordingborg Kommune gav tilskud til ansættelsen i forvisning om, at vedkommende kun arbejdede få timer dagligt. Samtidig er Steen Richard Andersen dømt for systematisk at have udbetalt sorte penge til de ansatte.

Over fire års efterforskning

SKAT og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har haft fire medarbejdere på sagen i henholdsvis fire og seks år, og frustrationen var derfor stor, da udfaldet blot blev et års fængsel til byggekongen, der stod bag SR-Design. Alligevel har statsadvokaten valgt ikke at anke dommen.

- Vi forventer ikke, at en ankesag vil føre til et andet udfald, siger Henriette Rosenbord, chefanklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Udover fængselsdommen er Steen Richard Andersen også dømt til at betale omkring 400.000 kroner tilbage til Vordingborg Kommune. Han har ligeledes heller ikke valgt at anke dommen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App