¨

Dom: Forældre må godt tage fat i børn

Foto: TV ØST

En far fra Holmegaard har netop fået rettens ord for, at det er o.k., at forældre tager fat i deres børn, hvis de er oppe at toppes og skal skilles ad.

Forældre må godt tage fat i deres børn, hvis der er tale om magtanvendelse og ikke afstraffelse. Det har Retten i Næstved netop sat en streg under i en dom, hvor en far var tiltalt for at slå sine børn, skriver Sjællandske.

I maj sidste år anmeldte en sundhedsplejerske og en pædagog familien til myndighederne, fordi de var bekymrede for to af familiens fire børn. De to drenge på syv og ni år havde fortalt, at faren kunne finde på at give dem en lussing, slå dem på skuldrene og nive dem i ørerne, når de ikke hørte efter.

O.k. som magtanvendelse i forældreforhold

Den 44-årige far nægtede sig skyldig i alle anklager på nær den, der handlede om at nive børnene i ørerne. Han forklarede, at han gjorde det, hvis de ældste skulle skilles ad. Og det er altså i orden ifølge afgørelsen i retten.

- Vi har vurderet, at du har revet dem i armene og i ørerne, og det er foregået som magtanvendelse i et forældreforhold. Når børn er oppe at slå, er det i orden. Man må som forældre godt tage fat - på samme måde som politiet også må være fysiske for at forebygge kriminalitet, sagde dommer Anders Martin Jensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App