¨

Dom: 72-årig kvinde dræbte sin mand med stik i hjertet

Foto: TV ØST

En ældre kvinde er skyldig i drabet på sin 74-årige mand. Det fastslår Retten i Næstved.

Flere stik i hals og bryst fra en 17 centimeter lang køkkenkniv var årsagen til, at 74-årige Ole Brandt Jørgensen i august mistede livet i sit hjem på Thit Jensens Vej i Næstved.

Torsdag formiddag har Retten i Næstved kendt mandens hustru, en 72-årig kvinde, skyldig i drabet. Under retssagen har kvinden erkendt, at det var hende, der førte kniven. Alligevel har hun nægtet sig skyldig i manddrab.

Retten: Hun vidste, han ville dø

Retten mener imidlertid, at kvinden, der er uddannet sygeplejerske, må have vidst, at manden ville dø, da hun stak ham flere gange i hjerteregionen.

- Dette understøttes til dels også af tiltaltes forklaring afgivet under grundlovsforhøret 8. august 2014, herunder at hun som sygeplejerske vidste, at et stik i hjerteregionen ville medføre, at personen døde, lyder det fra retten.

Træt af mandens alkoholforbrug

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som har efterforsket sagen, har beskrevet drabet på Ole Brandt Jørgensen som en familietragedie. I retten fortalte den 72-årige kvinde ifølge sn.dk, at manden var begyndt at drikke mere, efter at han var stoppet med at arbejde som 70-årig.

Han købte snaps, når han var ude at gå med hunden om formiddagen, og den dag, hvor drabet fandt sted, havde manden - ifølge konen - også været af sted for at drikke om eftermiddagen, skriver sn.dk.

Således var det angiveligt mandens alkoholforbrug, der 6. august sidste år fik kvinden til at begå forbrydelsen.

Ole Brandt Jørgensen havde en promille på over tre, da han døde, skriver sn.dk.

Krav: Skal fradømmes retten til at arve

Statsadvokaten har i sagens anklageskrift fremsat krav om, at kvinden skal fradømmes retten til at arve efter sin mand. Det er normal fremgangsmåde i sager om drab i ægteskabsforhold.

Dommen ventes afsagt senere torsdag.

Straffen for drab ligger i udgangspunktet på 12 års fængsel.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App