Dødstrusler mod kommunal medarbejder

En ansat i Næstved Kommune er blevet udsat for dødstrusler. Sagen er nu anmeldt til politiet. Men dødstruslen er langt fra enestående. Kommunen oplever i stigende omfang trusler mod de ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et ubehageligt brev - det var, hvad medarbejdere i Næstved Kommune fandt, da de sorterede posten. I brevet var der anonyme trusler mod en af medarbejder i Ældre- og omsorgsafdelingen.

- Dødstrusler til en medarbejder er meget alvorligt. Det er det værste, vi har set, siger Steen Jensen, der er arbejdsmiljøchef i Næstved Kommune.

Det er langt fra første gang, at kommunens medarbejdere modtager trusler. I Næstved Kommune modtager de cirka fire alvorlige og 20 mindre alvorlige trusler om året.

- Antalsmæssigt er der flere end for 5-10 år siden. Vi kan mærke, det er en tendens, der er kommet for at blive, siger Steen Jensen.

Ifølge arbejdsmiljøchefen kan de mange trusler skyldes, at borgerne mærker kommunernes nedskæringer.

- På nogle områder er der sket nogle besparelser, og det har folk svært ved at forstå. Det kan derfor være med til at give nogle trusler, siger Steen Jensen.

I februar fortalte vi om Holbæk kommune, der fik telefoniske trusler. Episoden fandt sted kort tid efter, at en sagsbehandler i Holstebro blev myrdet. Fagforeningen sagde den gang sådan her:

- Nu skal der være et skærpet fokus på sikkerheden ude omkring på rådhusene, de kommunale kontorer og jobcentre, siger Claus Gahrn, der er næstformand i HK Kommunal.

I Næstved Kommune har de ansat vagter på kommunens matrikler og udformet en voldspolitik.

- Man kan aldrig gøre nok for forhindre trusler. Vi gør alt det, som vi kan, men det kan aldrig være tilstrækkeligt. Der vil hele tiden være ting, som vi kan gøre bedre, siger Steen Jensen, der er arbejdsmiljøchef i Næstved Kommune.

Sagen er nu overdraget til politiet, der forsøger at finde frem til den anonyme afsender af dødstruslerne.

[video:videonode:72059]