¨

Døde katte fundet i skraldespand

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

En kattemor med killinger er blevet fundet smidt ud med affaldet i Næstved.

Henrik Slebo fra Nykøbing Falster fik sig et chok, da han lørdag var på besøg i Næstved.

- Jeg tog hånden ned i en af skraldespandene, og så kan jeg mærke noget blødt. Det viser sig at være en kattemor med killinger, som bare var blevet smidt ud. Det ligner, at killingerne er blevet trampet ihjel, siger han til TV ØST.

Killingesæson giver døde katte

Hos Dyrenes Beskyttelse er det ikke et ukendt fænomen på dette tidspunkt af foråret.

- Foråret er killingesæson, og vi ser desværre tit, at folk skiller sig af med både killinger og hunkat på brutale måder. Det virker på mig som dyremishandling. Folk skal tage ansvar for deres kat, og så gå til dyrelægen med den, hvis man vil have den aflivet, siger Tina Engberg, der er kommunikationschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Dyreværnet på sagen

Henrik Slebo, som fandt de døde killinger, har nu kontaktet dyreværnet. Han kan ikke forstå, hvordan folk kan behandle dyr på den måde.

- Det er frygteligt at være vidne til, at nogen kan være så kyniske over for deres dyr. Det er jo levende væsner, siger han. 

OBS: Der bliver sagt i indslaget, at Dyrenes Beskyttelse oplever en stigning i antallet af dræbte dyr. Der er tale om, at antallet af dumpede dyr stiger og ikke dræbte. TV ØST beklager fejlen.  

02:33 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App