¨

Død mand blev glemt i 29 dage

Foto: TV ØST

Kommunen glemte alt om død mand, der fik lov til at ligge i sit soveværelse i næsten en måned.

Fra 23. april og næsten en måned frem har den 86-årige Egon Hansen ligget død i soveværelset i sin ældrebolig på Smedevænget i Sandved ved Næstved. 29 dage skulle der gå, inden hjemmeplejen i Næstved Kommune opdagede, at de havde glemt den døde borger.

Det skriver Sjællandske.

Det fortæller den afdødes 64-årige niece fra Tølløse, som var det eneste familiemedlem, Egon Hansen havde kontakt til frem til sin død.

- Jeg er helt færdig af at tænke på, hvor længe han har ligget død i sin seng. Tænk, at man skal opleve sådan noget i dagens Danmark. Jeg er grædefærdig, fortæller Lise Hansen til avisen.

Den kommunale hjemmepleje var til stede få timer efter Egon Hansens død 23. april tidligt om morgenen. Lise Hansen blev nemlig vækket af en opringning fra den hjemmehjælper, som fandt Egon Hansen død.

En søn vil ikke forestå bisættelsen, og siden var det umuligt for niecen at komme i kontakt med hjemmeplejen for at få opklaret, hvad der skulle ske med den afdøde. Først 29 dage efter bliver hun kontaktet af en teamleder, der havde opsøgt Egon Hansens hjem og fundet ham død.

Formanden for Omsorgsudvalget i Næstved Kommune, John Lauritzen (S), fortæller, at kommunen bærer ansvaret for, at Egon Hansen fra Sandved i 29 dage kunne ligge død i sin seng uden nogen handling fra hjemmeplejen.

- Jeg har undersøgt omstændighederne ved dødsfaldet. Fejlen, at der ikke er sket noget efter dødsfaldet, ligger hos Næstved Kommune, siger John Lauritzen, som vil udtrykke sin beklagelse over for Lise Hansen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App