Direktør glæder sig over udsigten til specialsygehus: - Det har hele tiden været vores ønske

Regionens første specialsygehus skal være i Næstved. Og det glæder sygehusdirektøren, at der endelig er kommet klarhed over sygehusets fremtid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi er rigtig glade for den her plan. Det har hele tiden været vores ønske, at Næstved Sygehus kunne blive et specialsygehus.

Sådan lyder det fra Vagn Bach, der er sygehusdirektør på Næstved Sygehus. For som direktøren siger, så skal regionens første specialsygehus være i Næstved. Og det glæder sygehusdirektøren, da der gennem lang tid har været usikkerhed omkring Næstved Sygehus.

- Der har faktisk været usikkerhed omkring Næstved Sygehus’ funktioner helt tilbage fra 2010. Og de beslutninger, som Næstved Sygehus nu har gjort, sikrer, at vi nu kan udvikle og renovere sygehuset til de funktioner, vi skal have der i fremtiden, siger Vagn Bach.

Økonomi

Et åbent sygehus

Udover i Næstved bliver der også et speicalsygehus i Roskilde.

- Her skal vi have et åbent sygehus for planlagte indgreb fra ambulant virksomhed, og alt hvad der ikke er akut, kan i virkeligheden laves i en eller anden grad for de borgere, der bor i nærheden af Næstved Sygehus. Herudover får vi et enkelt medicinsk sengeafsnit, som kan varetage nogle af de funktioner, der også er i det nære miljø, siger Vagn Bach.

Hvad er planen for selve bygningen?

- Planen er, at man tager en hel del ud af sygehusdriften, som man så kan sælge fra. Og alt det, der er tunnelforbundet, skal bevares, udvikles og renoveres til netop at varetage de her specifikke funktioner, forklarer sygehusdirektøren.

Specialsygehuset skal efter planen være klar i 2024.

BEHANDLINGSTILBUD PÅ NÆSTVED SYGEHUS: