DiBa-kunde får 270.000 kr. i erstatning

En tidligere DiBa-kunde får knap 270.000 kroner i erstatning, fordi Næstved-banken ikke overholdt en aftale om investeringsrisikoen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En kvinde har onsdag vundet en retssag mod DiBa Bank A/S, som er blevet dømt for at have udsat hendes investeringer for en alt for høj risiko.

Østre Landsret har tilkendt kvinden 268.532 kroner, ligesom hun får procescenter af beløbet.

Banken ankede

Samme resultat er Retten i Næstved tidligere nået frem til, men banken ankede og forlangte frifindelse.

I forvejen er DiBa Bank, der har hovedkvarter i Næstved, blevet landskendt for at have påført et større antal kunder tab i forbindelse med tabte investeringer.

For et par år siden fik cirka 400 kunder tilbud om at få 80 procent af deres tab tilbagebetalt. Ordningen skyldes en aftale mellem banken og Forbrugerombudsmanden.

Læs også: 400 bankkunder får tilbudt erstatning

Lavede risikable investeringer

Kunden i den netop afgjorte sag havde givet DiBa Bank fuldmagt til at placere hendes midler til en middel risiko og lang investeringshorisont.

Den ene halvdel skulle bruges på aktier og den anden på obligationer.

Banken valgte at placere cirka halvdelen af formuen i virksomhedsobligationer udstedt af udenlandske selskaber med sikkerhed i lån ydet til en række mindre danske banker.

Dermed blev kundens penge i betydeligt omfang eksponeret over for pengeinstitutter, og der var ikke den spredning af risikoen, som ellers var aftalt, fastslår landsretten.

De risikable papirer var blandt andet ScaniNotes.

Under retssagen har banken slået på, at tabene først opstod, efter at kvinden havde opsagt aftalen og flyttet porteføljen til en anden bank.

Men landsrettens dommere siger, at det ikke fritager Diba Bank for ansvar.

Lignende tidligere sager har drejet sig om, at kunder havde bedt om en lav risiko - men at virkeligheden blev en anden. Onsdagens dom drejer sig som nævnt om en aftale om middel risiko.

/ritzau/


Nyhedsoverblik