Diba er ved at blive solgt

Diba Bank i Næstved bekræfter, at den i øjeblikket lader interesserede købere tage et kig på banken. Et salg kan være lige om hjørnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Diba i Næstved kan være tæt på at blive solgt til et andet pengeinstitut.

Det bekræfter bankens bestyrelsesformand Frank Møller Nielsen, der i en meddelelse til Fondsbørsen peger på, at banken lige nu udfører 'sonderinger i markedet'.

Ifølge branche-netavisen Finanswatch er banken langt fremme i et arbejde med at sælge banken.

Allerede i denne uge skulle banken således modtage de første tilbud på banken, og handelen vil så kunne gå ind i sin næste fase, hvor de mulige købere får indsigt i bankens inderste hemmeligheder – i form af bankens oversigter over ind- og udlån. Først senere bliver tilbuddene på banken bindende.

Undersøger muligheder

Bankens bestyrelsesformand Frank Møller Nielsen fastslår dog, at banken endnu ikke har ladet nogen kigge bankens ind- og udlån igennem - en såkaldt due diligence proces - og fastslår, at sådan endnu ikke har været på tale.

TV2 ØST har tirsdag eftermiddag talt med Frank Møller Nielsen, der venligt men bestemt henviser til fondsbørsmeddelelsen, som blev udsendt tirsdag eftermiddag.

Den lyder således:

"Foranlediget af rygter i markedet kan bestyrelsen i DiBa Bank bekræfte, at DiBa Bank som led i sine løbende overvelelser om bankens langsigtede position og udvikling, herunder sikring af det nødvendige fremtidige kapitalgrundlag, foretager en række sonderinger med henblik på at afdække forskellige strategiske muligheder. Der har ikke i forbindelse hermed været foretaget eller tale om en due diligence proces. Det er ikke givet, at overnævnte sonderinger vil resultere i nogen konkrete tiltag, initiativer eller ændringer i relation til DiBa Bank".


Har været rygtet til salg mange gange

Diba har været centrum for en række spekulationer de seneste år, hvor banken har kæmpet med følgerne af finanskrisen – og spekulationerne tog kun til, da direktør Petter Blondeau fratrådte sin stilling i banken sidste år, og direktørstillingen ikke igen blev permanent besat.

Kritik af bankens økonomiske baggrund fra Finanstilsynet har heller ikke dæmpet spekulationerne.

Salgsforhindring fjernet

Ifølge Finanswatch har et salg af banken været hæmmet af de verserende sager om Scandinotes- og kalvebodpapirer, der dog blev lukket med et forlig med Forbrugerombudsmanden i forrige uge.

Ifølge avisen er både Sydbank og Arbejdernes Landsbank meget interesserede i at købe banken.

Det er ikke lykkedes Finanswatch at få en kommentar fra banken om et eventuelt salg.