¨

DiBa Bank vender minus til plus

Foto: TV ØST

Næstvedbanken DiBa har formået at vende underskud til overskud og kommer ud af første kvartal med et plus på 6 millioner kroner.

Der er glæde at spore i DiBa Bank.

Her er det lykkes at vende minus til plus, og banken kommer ud af første kvartal med et overskud på 6 millioner kroner.

- Vi havde forventet, at tabene ville blive mindre i år, og den tendens kan vi altså også se fra årets start, siger konstitueret administrerende direktør Jesper Lund Wimmer.

Mindre tab

En væsentlig årsag til overskuddet er, at banken ikke har tabt så mange penge på kunderne i årets 3 første måneder sammenlignet med sidste år. Samtidig er nedskrivningerne på udlån faldet til cirka 5 millioner kroner mod godt 15 millioner kroner i 1. kvartal 2012, skriver banken i en pressemeddelelse.

DiBas basisindtjening blev på godt 13 millioner kroner i første kvartal. Det er cirka 4 millioner kroner mindre end sidste år, hvilket var ventet, da de første måneder af 2012 var præget af en stor konverteringsbølge af boliglån, som gav øgede indtægter.

Indlån steget med 100 millioner kroner

DiBa har lånt ca. 2,9 milliarder kroner ud til sine kunder, mens banken har indlån for 3,7 milliarder kroner. Det giver et indlånsoverskud på 800 millioner kroner.

- Vi har et ønske om at fastholde vores udlånsbalance efter flere år med fald, blandt andet som følge af den økonomiske krise. Det er lykkedes i 1. kvartal i forhold til udgangen af 2012. Samtidig er vores indlån steget med over 100 millioner kroner siden nytår, og det er med til at understøtte en fortsat god likviditet i banken, fastslår Jesper Lund Wimmer i pressemeddelelsen.

Mangler stadig direktør

Også solvensen er steget siden nytår – fra 16,0 procent til 16,2 procent ved udgangen af 1. kvartal.

Udover overskuddet kan banken glæde sig over, at der kommer flere kunder til banken.

Til gengæld mangler DiBa stadig at finde en direktør.

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App