DiBa Bank fyrer (VIDEO)

Endnu en bank er ramt af lukninger. DiBa Bank i Næstved lukker to afdelinger og fyrer 33 medarbejdere. De seneste banklukninger har spredt frygt blandt ansatte i bankerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DiBa Banks afdelingen i Næstved Storcenter og Solrød må lukke. Pga. fianskrisen kan fyringerne ikke undgåes.

- Hvis nogen kunne have sagt, at vi ville få sådan en krise, så ville vi have handlet anderledes, men ingen havde troet, at vi kom i den situation, vi er i nu, siger administrerende direktør i DiBa Bank, Claus Schroll.

Alligevel vil han ikke skubbe hele ansvaret fra sig.

- Det er klart, at som den, der har ansvaret for banken, så har jeg hovedansvaret, siger han.

20 af de 33 fyringer er i vores landsdel.

Generelt har det været et særdeles hårdt år for de bankansatte. 576 er indtil nu blevet fyret, det er en 10-dobling i forhold til de seneste år.

- De mange fyringer i år er fordelt på mange forskellige virksomheder og det betyder selvfølgelig, at det berører mange flere arbejdspladser og at arbejdsmiljøet på mange virksomheder er hårdt presset i øjeblikket, siger Kent Petersen, næstformand i Finansforbundet.

De fyrede i DiBa Bank er blevet fritstillet med løn og får derudover 1,5 måneds løn og hvis man er over 55 år 3 måneders løn.

- Så er der lavet en aftale med en række ordninger for at få mulighed for at videreuddanne sig eller at få et nyt job, siger den administrerende direktør.

Medarbejderne og tillidsmanden i DiBa Bank havde ikke lyst til at blive interviewet af os i dag. Tillidsmanden siger dog, at de er tilfredse med den måde, banken har håndteret fyringerne.

Det er første gang i DiBa Banks 137 år, at de må fyre pga. besparelser og Claus Schroll håber naturligvis, det er den sidste, men det er det bestemt ikke i branchen.

- Ser du, at det her får en ende nu? Nok ikke lige med det samme. Vi ved allerede nu, at der er flere virksomehder, der er på vej med fyringer og det er meget svært at se, at det stopper på nuværende tidspunkt, siger næstformanden for Finansforbundet, Kent Petsersen.

De to afdelinger i Næstved og Solrød lukker til nytår.