DF'er: Venligboere skaber uro i teltlejr

Byrådsmedlem Githa Nelander (DF) vil have begrænset Venligboernes adgang til teltlejren i Næstved. Hun mener, at deres indsats har taget overhånd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Githa Nelander, der er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Næstved Kommune, foreslår, at Venligboerne ikke får adgang til teltlejren i Næstved, med mindre de har fået en specifik tilladelse af kommunen. Det skriver Sjællandske.

Hun understreger, at hun ikke er imod frivilligt arbejde, men hun mener, at Venligboernes arbejde med flygtningene har taget overhånd. Ifølge Githa Nelander er det nogle få, der ødelægger det for alle.

- Det er nogle mennersker, der skal have dækket deres eget behov og vil vise deres godhedsgen. Det giver uro i lejren, siger Githa Nelander til Sjællandske.

- Det er nogle mennersker, der skal have dækket deres eget behov og vil vise deres godhedsgen. Det giver uro i lejren.

Hun mener, at flygtningene er let påvirkelige, og derfor nemt kan bringes i en situation, hvor de fremstår utilfredse uden at være det.

Hun betegner Venligboernes ageren for et korstog. Hun er derfor af den overbevisning, at kun nogle få burde få lov til at komme i lejren, når der skal afleveres tøj eller lignende.

Uforståelig kritik

Marina Paulsen, der er medlem af Venligboerne i Næstved, forstår ikke Githa Nelanders kritik. Hun mener ikke, at der er tale om misforstået godhed, men at deres hjælpende hænder er i alles interesse.

- Det er en grov beskyldning, siger Marina Paulsen til avisen.

Hun har svært ved at se, hvem der ellers skulle hjælpe flygtningene med at finde sig til rette.  

- De ville blive ensomme, hvis vi ikke kom.

- De ville blive ensomme, hvis vi ikke kom. Desuden er det flygtningenes private bolig, hvor de betaler husleje, siger hun til Sjællandske.