DF’er: Luk teltlejren i Næstved og flyt beboerne til Vordingborg

Teltlejren skal ikke ligge midt i et villakvarter i Næstved. Det gør borgerne utrygge. Sådan lyder udmelding fra byrådsmedlem Githa Nelander (DF).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er plads til 400 flygtninge og asylansøgere i Næstved Bag Bakkerne i de gule telte.

Men teltlejren ligger midt i et villakvarter, og med den seneste tids uro, så har byrådspolitiker Githa Nelander (DF) i dag sat spørgsmålstegn ved, om en flygtningelejr overhovedet skal ligge i et villakvarter. Hun mener, at lejren skal lukkes.

 Ryk dem ud, hvor de ikke generer nogen. I Vordingborg ligger lejren mere isoleret, så jeg tænker, at det er mere optimalt at have den der, siger Githa Nelander (DF)

- Den ligger så tæt på beboelse, at det påvirker naboerne. Det ændrer deres dagligdag og påvirker dem i dagligdagen. Børnene føler sig for eksempel utrygge, hvis de er alene hjemme. Det er, hvad jeg hører fra folk, siger Githa Nelander til TV ØST. 

Vil ikke sidde med hænderne i skødet

Githa Nelander mener, at det er hendes ansvar som politiker at gøre noget, og at Næstved Kommune burde lægge pres på Langeland Kommune, der ejer teltlejeren. Hun mener, at Langeland Kommune skal sørge for, at naboerne til teltlejren føler sig trygge.

- Jeg vil ikke sidde med hænderne i skødet.  Jeg vil forsøge, om jeg kan lægge nok pres på til, at der sker noget, siger hun.

Ud over at lukke lejren, så forslår DF’eren, at beboerne flyttes til Vordingborg, hvor  der ligger en tom teltlejr i udkanten af byen.

- Ryk dem ud, hvor de ikke generer nogen. I Vordingborg ligger lejren mere isoleret, så jeg tænker, at det er mere optimalt at have den der, siger hun.