DF’er bakker op om lejrchefen: - Han gjorde det rigtige

Githa Nelander (DF) mener, at den tidligere lejrechef i teltlejren i Næstved regerede efter bogen, da han og to ansatte lagde en beboer i benlås.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lejrchefen i Næstved teltlejr blev i går fritstillet, efter det kom frem, at han har lagt en beboer i benlås. Siden da er kritikken haglet ned over den tidligere lejrchef og teltlejren. Og nu vil Socialdemokraterne have Inger Støjberg (V) til at stå skoleret og svare på, hvordan det kunne gå så vidt.

Men der er også dem, der mener, at lejrchefen gjorde det rigtige. Byrådsmedlem i Næstved Githa Nelander (DF) støtter nemlig op om den tidligere lejrchef.

- Der er altid to sider af samme sag. Jeg mener ikke, at han kunne havde gjort noget anderledes. Det er jo ikke fordi, jeg går ind for vold, men hvis benlås er for at forhindre, at en episode eskalerer, og at andre er i fare, så mener jeg, at det er helt i orden, siger Githa Nelander (DF), der er byrådsmedlem i Næstved Kommune.

I går kunne TV ØST offentligøre en video, der viser, at en beboer i teltlejren i Næstved lægges i benlås. I videoen kan man se tre ansatte ligge ovenpå en asylansøger og presse hans hoved ned i gruset. Der er tale om en ung mand fra Syrien, som angiveligt har psykiske problemer.

En anspændt stemning

Der har været flere episoder i teltlejren, og politiet har flere gange været kaldt ud til teltlejren, fordi der var opstået slagsmål beboerne imellem. Githa Nelander (DF) mener, at der længe har været en anspændt stemning ude i lejren.

- Lejren er en tikkende bombe. Der er måske tyve forskellige nationaliteter, og så er det kun mænd. Jeg har været derude flere gange - der er en anspændt stemning, og jeg kan kun sige, at jeg synes lejrchefen har gjort sit job godt. Det er ikke en nem opgave at holde styr på så mange, og der har været rigtig mange problemer derude, siger Githa Nelander.

Og fortsætter:

- Jeg er sikker på, at han var grunden til, at der var så stille og roligt i lejren. Han var godt til at holde styr på dem.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den tidligere lejrchef.