Det går fremad med erhvervsklimaet i Næstved og Vordingborg

En ny undersøgelse fra DI sporer fremgang med erhvervsklimaet på Sydsjælland. Kommunerne ligger dog stadig i den dårligste halvdel på landsplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver bedre og bedre at være virksomhed i Næstved og Vordingborg.

De to kommuner er nemlig steget i graderne i Dansk Industris (DI) årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner, der netop er blevet offentliggjort.

DI har spurgt omkring 7.600 firmaer om, hvor erhvervsvenlige kommunerne er, og hvor favorable vilkårene er indenfor for eksempel skattetryk, sagsbehandling og infrastruktur.

quote Kommunerne har lavet en målrettet indsats for at komme erhvervslivet i møde og sørge for bedre vilkår

Klaus Rønholt, formand i DI Sydsjælland

Sidste år lå Næstved nummer 79, men i år er de hoppet 18 pladser frem. Det er er deres bedste placering i undersøgelsen i de otte år, den er blevet lavet. Vordingborg har også opnået personlig rekord med en placering som nummer 66 – fem pladser bedre end i 2016.

Og det glæder formanden for DI Sydsjælland, Klaus Rønholt.

- Kommunerne har lavet en målrettet indsats for at komme erhvervslivet i møde og sørge for bedre vilkår. Det bliver nu honoreret for de virksomheder, som har deltaget i den her undersøgelse, siger han til TV ØST. 

Gør en god indsats

DI Sydsjælland dækker også Stevns og Faxe Kommuner, men her skinner solen ikke helt så kraftigt. Faxe har nemlig ikke rykket sig én eneste plads, og Stevns er gået to pladser tilbage.

Formanden for DI Sydsjælland mener dog alligevel, at de to kommuner har arbejdet hårdt for at gøre erhvervsklimaet bedre.

quote Når det bliver bedre over hele linjen, så er det svært at gøre et stort hop fremad, hvis man ligger lavt på listen fra starten

Klaus Rønholt, formand i DI Sydsjælland

- Man har også gjort en god indsats i Faxe og Stevns, men det er bare ikke slået helt så meget igennem. Generelt er erhvervsklimaet dog på vej frem på Sydsjælland, siger Klaus Rønholt.

Men selvom erhvervsklimaet ifølge undersøgelsen fra DI bliver bedre, så ligger kommunerne stadig i den dårligste halvdel på landsplan. Det er der dog en simpel forklaring på, lyder det fra DI’s formand på Sydsjælland.

- Alle kommuner i landet arbejder for at blive bedre, og alle steder går det fremad. Og når det bliver bedre over hele linjen, så er det svært at gøre et stort hop fremad, hvis man ligger lavt på listen fra starten, siger han. 

Vigtigt med godt erhvervsklima

Og uanset placeringen på listerne, så kan kommunerne bruge undersøgelsen fra Dansk Industri til meget, mener Klaus Rønholt.

- Den er god til at få en dialog i gang om vilkårene i kommunen. Undersøgelsen har stor bevågenhed, og det skaber en god debat og dialog mellem Dansk Industri, virksomhederne og kommunen, siger han.

quote Hvis man ikke har et godt erhvervsklima, så har man ikke det rette grundlag for at skabe den vækst, der er nødvendig

Klaus Rønholt, formand i DI Sydsjælland

- Det er et godt udgangspunkt til at finde ud af, hvordan man kan gøre det endnu bedre.

For det ér rigtig vigtigt med et godt erhvervsklima, slår formanden fast.

- Hvis man ikke har et godt erhvervsklima, så har man ikke det rette grundlag for at skabe den vækst, der er nødvendig. Det hænger nøje sammen. Et godt erhvervsklima trækker nye borgere til kommunerne og til de virksomheder, der er i vækst, siger han.

Her kan du se, hvordan alle kommunerne i vores område er blevet rangeret i år sammenlignet med 2016:

Lokalt Erhvervsklima 2017