Derfor må elefanterne ikke bade på Karrebæksminde Strand

Sidste år gik det galt, da elefanterne fra Cirkus Arena skulle på den traditionelle badetur. En af elefanterne smadrede en parkeret Skoda.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den traditionelle elefantbadning på Karrebæksminde Strand sidste år tog en noget uventet drejning.

Folk dukkede op for at fotografere de badende elefanter. Men pludselig gik det galt. 

Flere af tilskuerne stressede elefanterne, og en af dem smadrede ind i en parkeret Skoda. Efterfølgende har man besluttet, at elefanterne ikke må bade på stranden i år.

Derfor har cirkusdirektøren for Cirkus Arena aftalt med det Næstved Brandvæsen, at i stedet for at bade i strandkaten skal brandvæsnet stå for at vaske de afrikanske elefanter.

Elefanterne går i dag mandag klokken 10.00 over Græshoppebroen og vil blive vasket på Enø.

Voldsomt at se på

Sidste år begyndte folk at løbe væk fra stedet, da elefanterne gik amok, og den ene stak sine stødtænder ind gennem bilen, løftede den og trampede på kølerhjelmen.

- Det var meget voldsomt at se på. Især for de små, tænker jeg, at det har været voldsomt. Vi er ret rystede, for et er ikke lige noget, man regner med sker. Lige nu er jeg bare glad for, at min papmor stoppede op for at kigge på nogle billetter, for ellers havde vi måske siddet i bilen, da elefanten kom forbi, sagde Signe, en af tilskuerne, der undrer sig over hele forløbet.

- Jeg forstår ikke, hvordan elefanterne bare kunne få lov at gå rundt, uden at der var spærret af. Der var virkelig mange mennesker, der gik tæt på dem, og elefanterne virkede stressede lang tid før, det her skete. Jeg kommer ikke til at deltage i det igen, for jeg synes ikke, der var styr på tingene, og jeg synes, det var synd for elefanterne, siger hun til TV ØST.

Cirkus Arena dækkede skadesudgifterne, og mens bilen er på værksted, fik familien en lånebil stillet til rådighed.

Oddmar Nygård var i Karrebæksminde og se elefanterne. Han optog den her video: