¨

Der indføres visitationszone i Næstved

02:41

De næste to uger er der indført visitationszone i Næstved for at forebygge farlige situationer. Det sker efter en række skyderier den seneste tid.

Se kortet over visitationszonen nederst i artiklen.

Natten til tirsdag blev der skudt mod et hus på Kildemarksvej i Næstved. Ingen blev ramt under skyderiet. Foto: Lars Ole Andersen / Media Næstved

For nylig blev en mand ramt af flere skud ved Rema 1000 på Parkvej i Næstved. Skyderiet var banderelateret. Foto: René Lind

1 af 4

De næste to uger er der indført visitationszone i Næstved for at forebygge farlige situationer. Det sker efter en række skyderier den seneste tid.

Fra i dag og frem til tirsdag den 18. oktober klokken 14 er der indført visitationszone i Næstved. Inden for zonen kan politiet således visitere personer uden en forudgående sigtelse og uden at have en begrundet mistanke.

Det sker for at forebygge eventuelle farlige situationer, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Konflikt mellem rockere og bande

De seneste 10 dage har der været tre skudepisoder i Næstved - senest natten til tirsdag, hvor der blev skudt mod et hus på Kildemarksvej. Politiet arbejder ud fra den tese, at skyderierne er et resultat af en konflikt mellem bande- og rockergrupperingerne Satudarah Bandidos.

- Vi har derfor på baggrund af den spændte situation vurderet, at der er en øget risiko for, at nogen i det område, vi opretter visitationszone i, kan finde på at bære våben, siger politidirektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, i pressemeddelelsen.

- For at forebygge eventuelle strafbare handlinger, der kan være til fare for personers liv eller helbred, vælger vi derfor at indføre visitationszone i den nævnte periode.

Foruden visitationszonen vil politiet også øge patruljeringen i området. De understreger, at zonen ikke vil have den store betydning for den almindelige borger.

Her løber visitationszonen

  • Nordlig afgrænsning: Ring Nord fra rundkørslen ved Slagelsevej til rundkørslen ved Ring Øst. 
  • Østlig afgrænsning: Ring Øst til rundkørslen ved Ny Præstøvej.
  • Sydlig afgrænsning: fra rundkørslen Østre Ringvej/Ny Præstøvej til Vordingborgvej/Industrivangen. 
  • Vestlig afgrænsning: Vordingborgvej/Industrivangen til Vestre Ringvej til rundkørslen ved Slagelsevej/Ring Nord.
{

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App