Der indføres visitationszone i Næstved

De næste to uger er der indført visitationszone i Næstved for at forebygge farlige situationer. Det sker efter en række skyderier den seneste tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra i dag og frem til tirsdag den 18. oktober klokken 14 er der indført visitationszone i Næstved. Inden for zonen kan politiet således visitere personer uden en forudgående sigtelse og uden at have en begrundet mistanke.

Det sker for at forebygge eventuelle farlige situationer, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Konflikt mellem rockere og bande

De seneste 10 dage har der været tre skudepisoder i Næstved - senest natten til tirsdag, hvor der blev skudt mod et hus på Kildemarksvej. Politiet arbejder ud fra den tese, at skyderierne er et resultat af en konflikt mellem bande- og rockergrupperingerne Satudarah Bandidos.

- Vi har derfor på baggrund af den spændte situation vurderet, at der er en øget risiko for, at nogen i det område, vi opretter visitationszone i, kan finde på at bære våben, siger politidirektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, i pressemeddelelsen.

- For at forebygge eventuelle strafbare handlinger, der kan være til fare for personers liv eller helbred, vælger vi derfor at indføre visitationszone i den nævnte periode.

Foruden visitationszonen vil politiet også øge patruljeringen i området. De understreger, at zonen ikke vil have den store betydning for den almindelige borger.

Her løber visitationszonen