¨

Demonstranter mod dyresex

Foto: TV ØST

I Danmark er sex med dyr lovligt i modsætning til flere andre lande i Europa. Det vækkede vrede hos aktivisterne, der i dag demonstrerede på Christiansborg Slotsplads. Også fra vores region mødte der folk op for demonstrere.

At hunden er menneskets bedste ven forstår man, når man møder Natascha Salin og Thomas Marquardsen. Deres to hunde er med overalt. Selv om natten er de inden for krammevide. Her sover de side om side med deres to velvoksne hunde.

- De betyder alt for mig, og jeg vil aldrig skilles fra dem, siger Natascha Salin

Og når man elsker sine hunde så højt, er det værste tanken om at nogen skulle forgribe sig på dem:

- Jeg synes det er så klamt at tænke på at nogen kan finde på at have sex med et dyr, det burde være forbudt, siger hun.

Derfor var parret også hurtige til at sætte kryds i kalenderen, da de hørte, at der i dag skal demonstreres mod dyresex i København.

I København står dyreelskere fra hele landet klar til at vise deres afsky mod sex med dyr. Med megafoner og bannere går de omkring 150 demonstranter mod Christianborg Slotsplads.

Og der er god brug for at råbe højt. For det eneste parti, der i dag går ind for en decideret lov mod dyresex er Dansk Folkeparti. Resten af partierne mener, at lovgivning er overflødig. Som loven er i dag, er sex med dyr ikke ulovligt. Det er kun strafbart, hvis det kan bevises, at dyret lider overlast, men demonstranterne kræver et totalt forbud.

Men beskeden fra folketingsmedlem Villum Christensen fra Liberal Alliance giver ikke megen håb om et forbud:

- Jeg synes ikke staten skal blande sig i sådan nogle ting. Jeg tror de her demonstranter kunne gøre meget mere godt, hvis de tog hjem, og gik en tur med nogen af alle de hunde, der sidder indendøre og får for lidt frisk luft, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App