Dement tvunget til at flytte

Hanne Birkevangs demente farbror flyttede 1. oktober i en plejebolig. 14 dage senere skrev Næstved Kommune i et brev, at han skulle flytte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en god nyhed, da Hanne Birkevangs demente farbror Kai Larsen efter lang kamp blev tildelt en plejebolig på Magrethehaven i Fuglebjerg, som han kunne flytte ind i 1. oktober i år.

- Jeg var bare så glad og tænkte yes, nu sker der endelig noget, siger Hanne Birkevang.

Anderledes dårlig var nyheden, da Næstved Kommune den 14. oktober i et brev skrev:

'Der er indgået forlig i økonomiudvalget om at flytte Margrethehaven'.

I brevet skrev kommunen, at Margrethehaven skulle flytte til Kildegårdsvej i Karrebæk.

- Jeg blev simpelthen så gal i skralden. Jeg har ikke hørt noget som helst om, at Margrethehaven skulle flytte. Jeg var slet ikke klar over, at det var en mulighed, siger Hanne Birkevang.

Kommune: Det er en ommer
Planerne om at flytte beboerne fra Margretehaven er dog langt fra nye. Allerede i 30. maj i år var flytningen en del af et spareforslag i Næstved Kommunes omsorgsudvalg. Her blev det beskrevet, at kommunen kunne spare 575.000 kroner ved at flytte beboerne.

Derfor erkender kommunen også, at de burde have informeret de pårørende.

- Her burde vi nok have sagt til borger og pårørende, at vi arbejder med de her planer. Det er ikke trængt godt nok ud i alle led, og der er noget vi skal lære. Jeg lægger mig fladt ned og siger, at det er en ommer, siger John Lauritzen (S), der er formand for omsorgsudvalget i Næstved Kommune.

Planlægningen af flytningen skal ske i løbet af efteråret. Hanne Birkevang vil nu kæmpe for, at Kai Larsen bliver flyttet til Fugleparken, der er en anden afdeling for demente i Fuglebjerg.

- Når kommunen kan lave en fejl i det her, så kan de også sørge for, at han kommer ned på Fugleparken, siger Hanne Birkevang.