Delebil-ordning i fare for at lukke

Delebilen i Næstved bliver brugt alt for lidt - folk vil hellere køre alene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kører slet ikke for delebils-ordningen i Næstved. Det er ellers en miljørigtig og økonomisk god måde at have rådighed over en bil - uden at skulle tænke på mekanikerregninger, forsikring og det næste syn.

Men bilen bliver brugt for lidt og ordningen er i overhængende fare for at blive trukket ud af Næstved, skriver Sjællandske.

Inge Alfredsen, der er initiativtager til delebilen i Næstved, er ærgerlig. Kun otte har meldt sig til at sætte sig bag rattet og Inge Alfredsen håber, at flere melder sig. Bilen skal bruges mere, så der kommer økonomi i ordningen.

I februar blev den første delebil parkeret fra Køge Dele-Biler i Næstved og Inge Alfredsens håb var, at vognparken skulle udvides. Men allerede nu ser det ud til, at bilister i Næstved ikke har set fidusen. Regnskabet gøres op 1. august og hvis ikke den sølvgrå Peugeout 307 får tilbagelagt tilstrækkelig mange kilometer, tyder meget på, at bilen køres tilbage til Køge.

-  Jeg synes, det er superærgerligt. Vi har kæmpet for sagen og jeg begriber bare ikke, at der ikke er flere, der vil være med til at dele en bil.

Dem, der er med i ordningen, synes det fungerer fint, siger Inge Alfredsen til Sjællandske

/ritzau/