Debat: Skal politikerne sige, hvad de mener om vindmøller?

I Næstved Kommune nægter 24 af 31 byrådspolitikere at fortælle, om de er for eller imod en måske snarlig opstilling af vindmøller. Er det i orden?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om kommunalpolitikerne er mere end villige til at tale med borgerne i disse valgtider, så kan vindmøller i Næstved Kommune tilsyneladende få dem til at klappe i.

Det skriver Sjællandske, der har lavet en rundspørge, som viser, at 24 ud af 31 byrådspolitikere i Næstved nægter at svare på, hvad deres holdning er til kæmpevindmøller ved St. Røttinge, mens blot 7 har villet give deres mening til kende.

Ifølge det radikale byrådsmedlem Lars Hoppe Søe bliver lokalplanen, som giver mulighed for at opstille vindmøllerne, vedtaget 17. december.

Er det i orden, at politikerne ikke vil give deres holdning om vindmøllerne til kende før kommunalvalget på tirsdag?

Her kan du se nogle af kommentarerne fra debatten:

Christine Andersen: Typisk politikere i næstved, håber de får et gevaldigt los bag i på tirsdag. Hvad med at spørge dem indtil de svarer konkret på det, i har jo sådan et fint debat program inden valget???

Henrik Gulbæk Søborg: Hvis de ikke vil svare, er det fordi de har en skjult dagsorden. BUM. Dermed bliver deres udenomssnak til løgne. Stem på nogle andre.