De sidste busser på vej væk: Nu lukker teltlejren i Næstved

Den første bus er allerede kørt afsted, mens de sidste to busser skal fragte de resterende beboere til deres nye hjem senere på formiddagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er kommet færre asylansøgere til Danmark i år end ventet.

Sidste år søgte 21.000 mennesker asyl, mens tallet er langt lavere i år. Derfor blev det for godt en måned siden meldt ud, at teltlejren i Næstved skal lukke.

Her til morgen er de sidste beboere ved at forlade lejren. 

- Nogen synes, det er dejligt, at de skal et sted hen, hvor de kan lave mad, men langt de fleste er faktisk kede af, de skal flyttes herfra. Det her er det, de kender. Det er her, de har boet i mange måneder. Det er her, de kender omverdenen, siger centerleder Susan Knage Møller.

En grå fornemmelse

Susan Knage Møller har en trist fornemmelse over at skulle tage afsked med asylansøgerne.

- Vi har haft med beboerne at gøre i mange måneder. Nogen af mine medarbejdere har været her siden starten, så det er selvfølgelig rigtig trist, at vi skal sige farvel til dem, siger hun.

Selvom det er en trist dag i teltlejren, så glæder Susan Knage Møller, og de øvrige medarbejdere sig på beboernes vegne til, at de kan få mere plads og flere muligheder.

- Men det er mærkeligt. Det er helt sikkert. Og der bliver stille. Det kan vi allerede mærke nu, siger hun.

Den 29. november sidste år åbnede asylcentret på dele af Beredskabsstyrelsen Sjællands lokalitet i Næstved. Teltlejren har haft plads til 400 asylansøgere, omkring 300 har haft deres midlertidigere bopæl her.