Dansk Supermarked undersøger fyring efter Facebook-debat

En sag om en tvungen opsigelse fra en 17-årig medarbejder i Bilka i Næstved har fået supermarkedskæden ud i et regulært stormvejr. Fra virksomheden er meldingen foreløbigt blot, at sagen undersøges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hos Dansk Supermarked vil man nu undersøge sagen om en 17-årig dreng, der tilsyneladende er blevet presset til at opsige sit job som kassemedarbejder i Bilka i Næstved efter en facebookdebat om islam.

Det siger pressechef Mads Hvitved Grand fra Dansk Supermarked, som Bilka er en del af.

- Uden at komme ind på den konkrete sag, så kan jeg bare sige, at hvis tingene er foregået som beskrevet, så er det ikke i tråd med den måde, vi ønsker at drive ledelse på eller håndterer sager på generelt, og derfor har vi ogs¨iværksat en intern undersøgelse, siger han til TV ØST.

Virker som en sympatisk fyr

Ifølge Radio24syv har 17-årige Mohamad Al Jawerheri fra Næstved ikke længere sit fritidsjob i Bilka, efter at han kort før jul engagerede sig i en debat i den offentlige Facebook-gruppe "Ja til frihed - nej til islam".

Mohamad Al Jawerheri skrev ifølge Radio24syv blandt andet "jeg er her i dit land - som nu også er mit land," efterfulgt af en smiley.

Han blev derefter presset af arbejdspladsen til at sige op på baggrund af henvendelser i butikken fra facebookbrugere, der havde følt sig provokeret af hans indlæg i debatten, fortæller den 17-årige til Radio24syv.

Er det normalt, at folk bare kan henvende sig om en ansat hos jer, og så fyrer I vedkommende?

- Nu vil jeg lige understrege, at der ikke er tale om en fyring, men at Mohamad, som han også selv har forklaret det, selv har sagt op. Jeg har ikke selv mødt ham, men synes, han virker som en fornuftig og sympatisk fyr, og derfor er der desto større grund til, at vi får undersøgt sagen til bunds og får set på, om vores interne procedurer er fulgt, siger Mads Hvitved Grand til TV ØST.

Mange nationaliteter

Hvad sagen kan få af konsekvenser, hvis forløbet er som beskrevet af Mohamad Al Jawerheri, vil Mads Hvitved Grand heller ikke komme ind på.

Men i Bilka går man meget højt op i at være gode til at integrere via arbejdsmarkedet, siger han.

- Det kan man ved selvsyn konstatere, når man går i Bilka og ser, hvor mange forskellige nationaliteter der er ansat. Det er også derfor, vi gennem årenes løb har modtaget priser for vores integrationsarbejde.

Frygter ikke for omdømmet

Mads Hvitved Grand frygter dog ikke, at sagen, som har rejst kritik på de sociale medier, vil påvirke Bilkas omdømme.

- Selv om der er sådan en enkeltsag, så tror jeg ikke, at det er det billede, som vil stå tilbage, og som folk generelt vil forbinde med Bilka og Dansk Supermarked, siger pressechefen.

Han siger til TV ØST, at han ikke lige nu kan sige, hvornår undersøgelsen af sagen er færdig. Om Mohamad kan få sit job igen, hvis tingene er foregået, som han har beskrevet, vil Mads Hvitved Grand heller ikke sige noget konkret om.

- Nu er det ham selv, der har sagt op, så vi kan jo ikke trække hans opsigelse tilbage, men det er klart, at alle, der har sagt deres job op hos os, er velkomne til at søge tilbage, siger han.

/ritzau/