Dansk-irakisk kvinde skal afgive forklaring

Næstved kommune har indkaldt 62-årig dansk-irakisk kvinde til møde. De vil afklare om hun både har modtaget førtidspension i Danmark og hævet løn for parlamentsarbejde i Irak.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune vil have klarlagt sagen om Samia Aziz Mohammads manglende opgivelse af skattepligtig indkomst. Det er endnu uvis, hvor mange penge der er tale om, men ifølge Ekstra Bladet er der tale om knap 50.000 kroner.

- Vi har indkaldt til et møde så hurtigt som muligt. Vi skal have borgerens version af forløbet, siger chef for borgerservice, Carsten Egevang Nielsen, til Sjællandske. 

Borgerservice ved ikke, om Samia Aziz Mohammad stadig befinder sig i Danmark, eller om hun er i udlandet.

Søren Ravnsbæk (V) sidder i økonomiudvalget, og de blev i sidste uge orienteret om sagen. Ifølge Søren Ravnsbæk ved man ikke præcist, hvor lang tid  Samia Aziz Mohammad har "glemt" at oplyse sin indkomst, men det lader til at strække sig over mere end ti år.

- Man ved endnu ikke helt præcis, hvor lang tid det har stået på, eller hvor mange penge det handler om. Men alt tyder på, hun har undladt at oplyse om sin indkomst siden midten af 1990'erne, siger Søren Revsbæk til Sjællandske.