Danmarks stærkeste mand kåret

Danmarks stærkeste mand kommer fra Sandby tæt ved Glumsø. Det står klart efter en konkurrence på Bakken i går. Det er første gang, at Nicolai Hansen vinder konkurrencen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 32-årige slagteriarbejder Nicolai Hansen var dagen derpå lidt øm i musklerne, men han kunne alligevel sagtens løfte de såkaldt "lette" blokke på 100 kilo op over hovedet.

- Dem kalder vi for opvarmningssten, siger han, mens han smiler.

Han har tidligere vundet Sjællandsmesterskabet, og så er han blevet nummer to og tre i konkurrencen om at være landets stærkeste.

Men i går lykkedes det ham altså at blive nummer ét. Det skete i en konkurrence på Bakken i København.

Han lå faktisk side om side med nærmeste modstander, indtil det kom til det såkaldte "stone lift," hvor fem store sten med vægte fra 130 til 170 kilo én efter én skulle løftes op på et bord.

Det formåede Nicolai Hansen at gøre på bare 20 sekunder, flere sekunder foran nærmeste modstander.

Dermed var sejren faktisk givet.

- Hvis det var helt rigtigt, så skulle vi have en øvelse mere, bare os to, men han havde ikke flere kræfter, så han lod mig få sejren, siger Nicolai Hansen og smiler.

Pokal og medajle kastede i dag glans over den lade, som Nicolai Hansen har indrettet som træningsfacilitet på sine forældres gård.

Nu ser Nicolai Hansen frem til de tre konkurrencer, han skal deltage i til august - den 29. skal han igen på Bakken i København, hvor han skal dyste mod stærke mænd fra hele verden.