¨

Idrætslærer tvunget på arbejde trods sygdom - blev overrasket med pris

01:14

Kristian Larsen blev overrasket i en idrætstime med 5. A., hvor 200 elever pludselig strømmede ind i idrætshallen. Video: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Prisen som Danmarks Sejeste Idrætslærer gik i dag til Kristian Larsen fra Lille Næstved Skole.

- Du er nødt til at komme på arbejde. Vi mangler dig virkelig her til til formiddag.

Sådan lød beskeden torsdag morgen til idrætslæreren Kristian Larsen fra Lille Næstved Skole.

Selvom læreren havde 39 i feber, så mødte han alligevel op på skolen – og blev overrasket i en idrætstime med 5. A., hvor 200 elever pludselig strømmede ind i idrætshallen.

Her fik han beskeden om, at han nu er udnævnt til Danmarks Sejeste Idrætslærer. Det er Skole OL, der uddeler prisen i samarbejde med DIF, Dansk Skoleidræt og Salling Group. Med prisen følger 25.000 kroner til at købe nyt idrætsudstyr og 5.000 kroner til at holde en skolefest.

- Jeg er helt mundlam. Jeg vidste ikke, at jeg var indstillet til prisen. Hold op, hvor er det fedt. Idræt kan noget særligt, sagde Kristian Larsen lige efter overrækkelsen.

Indstillet af mange

Det er kolleger, elever og forældre, der har indstillet Kristian Larsen til prisen.

I motivationen for prisen hyldes idrætslæreren for at møde eleverne i øjenhøjde, og for at få det bedste frem i eleverne og samtidig skabe begejstring for idrætsfaget.

Ifølge Skole OL var der 215 indstillinger til prisen. Hele ti indstillinger pegede på Kristian Larsen.

Det er elever og forældre og kolleger, der har indstillet Kristian Larsen til prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App