¨

Dagpengemodtagere i knibe

Foto: TV ØST

3000 dagpenge-modtagere i vores region står til at miste ydelsen efter nytår og ryge på kontanthjælp. Det vil enhedslisten ikke være med til, så de har forslaget klar, der kan hjælpe dagpenge-modtagerne.

 

Anne Bering Jensen fra Fuglebjerg er en af de i alt 3000 dagpengemodtagere i vores region, der til januar står til at miste dagpengene og i stedet så må nøjes med kontanthjælp. Og der er dårlige udsigter for en fastansættelse inden da.

- Det er en hård kamp evige ansøgninger, siger Anne Bering Jensen

I over halvandet år af dagpengeperioden har Anne Bering været i løntilskud som pædagogmedhjælper - og det kan blive hendes redning. For Enhedslisten vil have, at perioderne med lønskud skal være nok til at genoptjene dagpengeretten.

- Timerne skal tælle. Og ikke bare være tidsfordriv. Selvfølgelig er det altid godt at komme ud på en arbejdsplads, men det er helt tåbeligt, at de timer ikke tæller op, så man kan genoptjene sin ret i dagpengesystemet, siger Christian Juhl, som er folketingsmedlem og arbejdsmarkedsordfører for Enhedslisten.

I disse dage er enhedslisten på sommergruppemøde i Karrebæksminde og her er rettighederne for dagpengemodtagere en topprioritet. Finansieringen af forslaget er på plads, så nu mangler bare kampen med regeringen:

- Hvis regeringen vil vise sig anderledes end den borgerlige regering, så er det nu, siger Christian Juhl.

Og forslaget glæder Anne Bering Jensen.

- Så har man større chance for at finde et job, siger hun.

03:00 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App