Da kræften ramte Linettes mand, fandt hun ro ved slusehuset

Linette Bachs mand fik konstateret en kræftknude i hjernen i 2000. Mens sygdommen stod på, forsøgte hun at glemme hverdagen ved slusehuset i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kun et par meter fra Næstved Rådhus ligger en lille naturperle, som har fået stor betydning i Linnette Bachs liv.

- Her har jeg mange minder, fortæller Linette Bach til TV ØST.

Selvom slusehuset fra 1850 ligger i kommunens baghave, lader det til, på trods af sin meget centrale beliggenhed, at ligge ugeneret.

quote Det var en måde at glemme hverdagen på, sådan tror jeg, at jeg brugte det

Linette Bach

Linette Bach var bare 15 år, da hun kom her første gang. Dengang var det under Grøn Koncert på plænen ved siden af, men allerede da blev hun fascineret af stedet.

Et tilflugtssted fra hverdagen

Men for nogle år siden fik det lille hus i lysningen en anden betydning for hende.

- Det var en måde at glemme hverdagen på, sådan tror jeg, at jeg brugte det, fortæller Linnette Bach i dag.

Linette Bachs mand og faderen til deres to børn fik tilabge i 2000 konstateret en kræftknude i hjernen. Ni år senere gik han bort.

- Det var ni turbulente år, hvor jeg kom herned, hvis jeg havde brug for en pause fra det hele, så gik jeg en tur rundt her, fortæller hun.

I dag er hun og deres to børn kommet ud på den anden side, men det lille bindingsværkshus får stadig jævnligt besøg af Linette Bach.

quote Det var ni turbulente år, hvor jeg kom herned, hvis jeg havde brug for en pause fra det hele

Linette Bach

- Jeg kommer nok to gange hver fjortende dag. Det var nogle andre vilkår dengang, fordi der var mange tanker, der løb igennem ens hoved. Men jeg nyder stadig at komme her, siger Linette Bach .

Deler sit hemmelige sted

Siden er Linette Bach begyndt at fotografere, og der er ingen tvivl om, hvad der er hendes yndlings motiv. Men selvom det står hende meget nært, har hun nu valgt at dele motivet med resten af regionen.

- Jeg synes her er fantastisk smukt, det kan vi godt være stolte af, men jeg synes også, vi skal vise det frem, fortæller hun.

Linnette Bach delte sit yndlingssted på TV ØSTs Facebookside. Du kan finde flere "hemmelige" steder ved at klikke på dette link herunder: