¨

Coronavirus sender populært julemarked udenfor i kulden

I år rykker Jul på Gavnø ud af avlsbygningerne og bliver i stedet holdt i slotsparken. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Gavnø Slots populære julemarked rykker i år udenfor, så traditionen kan holdes i hævd på trods af covid-19.

Hvert år strømmer juleglade gæster til Gavnø Slot for at besøge de mange boder, men i år bliver Jul på Gavnø en anelse anderledes end tidligere.

Omkring 150 boder fylder hvert år slottets gamle avlsbygninger, men når markedet i år åbner, bliver det på grund af covid-19 udenfor i slotsparken.

Artiklen fortsætter under billedet.

Baronesse Helle Reedzt-Thott ved sidste års Jul på Gavnø. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

- Udstillingen er en gammel tradition, men årets endelige form ligger endnu ikke fast. Vi er i tæt dialog med myndighederne og følger retningslinjerne nøje, lyder det fra baronesse Helle Reedtz-Thott.

Pynt og julefortællinger

Slotsparken rummer hele 80.000 kvadratmeter, så der skulle være god mulighed for at holde god afstand, mens man kigger på pynt, lys og nisser.

Det er i år 14. gang, at slottet holder Jul på Gavnø. Slottet vil blive pyntet op, guider vil fortælle om juletraditionerne på herregården gennem tiden, og i klosterkirken bliver der fortalt julefortællinger.

Artiklen fortsætter under billedet.

I år bliver Gavnø Slots julemarked holdt i udendørs slotsparken, og skulle der komme sne, gør det formentligt ikke julestemningen mindre. Foto: Gavnø Slot

Jul på Gavnø finder sted i weekenderne 6.-8. november og 13.-15. november.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App