Corona-testcenter i Næstved står klar til tusinder af borgere - sådan ser der ud

Torsdag bliver de første borgere testet i Region Sjællands covid-19-testcenter i Næstved. Onsdag blev de hvide telte på plænen i Rådmandshaven vist frem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Med Sundhedsstyrelsens ambition om at teste langt flere – ja helt op mod 20.000 mennesker om dagen – er der opbygget nye midlertidige testcentre, hvor borgere i hver region kan møde op for at blive testet.

Øverst i artiklen kan du se en video, der forklarer, hvordan testene i teltene foregår.

quote Selve centeret er klar til brug, og lige nu kører vi nogle prøver med folk, som vi ringer til og kommer forbi

Benny Jørgensen, præhospital direktør

Helt konkret består testcentrene af hvide telte, metervis af minestrimmel foruden nogle store skilte, der viser vej og forklarer, hvordan de mange tusinde borgere på vej til test skal gebærde sig.

Der findes et testcenter for hver af de fem regioner. Testcenteret i Region Sjælland finder man i Næstved.

- Status er lige nu, at det nationale testcenter i Næstved er færdigbygget, og vi er i gang med at færdiguddanne alt det personale, som skal teste og vejlede folk igennem centeret. Selve centeret er klar til brug, og lige nu kører vi nogle prøver, med folk som vi ringer til og kommer forbi, siger Benny Jørgensen, præhospital direktør.

Artiklen fortsætter under billedet

Man kan ikke bare møde op, og tro, man kan blive testet, forklarer Benny Jørgensen, præhospital direktør, som forklarer, at en test kræver henvisning fra egen læge, eller hvis man har fået et brev i sin e-Boks.
Man kan ikke bare møde op, og tro, man kan blive testet, forklarer Benny Jørgensen, præhospital direktør, som forklarer, at en test kræver henvisning fra egen læge, eller hvis man har fået et brev i sin e-Boks. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Han håber, at man allerede i morgen, torsdag, kan tage imod de allerførste første borgere, som enten er blevet henvist eller er blevet indkaldt via e-Boks.

- Der er to indgange til det her testcenter – det er et testcenter for raske borgere – enten kan du blive henvist via egen læge til testcenter Næstved, eller så får man en besked i e-Boks. Man kan ikke bare møde op og tro, man kan blive testet, forklarer Benny Jørgensen.

Allerede onsdag har man testet de første. Men de er blevet kontaktet særskilt. Og fra i næste uge vil testteltene så være fuldt operationelle.

Artiklen fortsætter under billedet

Testcenteret i Næstved er indrettet med flere baner. Her for de gående. Ligeledes er der baner for kørende, som kommer i bil.
Testcenteret i Næstved er indrettet med flere baner. Her for de gående. Ligeledes er der baner for kørende, som kommer i bil. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Personalet i teltene kommer overvejende fra jobbanken, der i starten af april talte 2221 borgere, der har stillet sig til rådighed for samfundet.

- De bliver udvalgt og uddannet til at være sekretærer og til podning. Vi har personale fra Beredskabsstyrelsen, som også er uddannet til at pode folk i det kørende spor, forklarer Benny Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet

Blandt andet personale fra Beredskabsstyrelsen står for at pode borgere, der kommer til test. Resten af personalet er udvalgt blandt de mere end 2200 ansøgere i Region Sjællands jobbank.
Blandt andet personale fra Beredskabsstyrelsen står for at pode borgere, der kommer til test. Resten af personalet er udvalgt blandt de mere end 2200 ansøgere i Region Sjællands jobbank. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Testcenteret i Næstved kommer mindst til at stå i et halvt år, har borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen (S), tidligere oplyst til TV2 ØST.


Nyhedsoverblik