Cirkus Arenas elefanter fik brusebad

De plejer at boltre sig på stranden i Karrebæksminde - elefanterne fra Cirkus Arena. I år måtte de derfor nøjes med et brusebad.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I år blev det kun til et brusebad for Cirkus Arenas elefanter ved cirkuspladsen i Karrebæksminde

De store dyr plejer ellers at få fornøjelsen af en storartet badetur på stranden én gang om året - men i dag er det Næstved Brandvæsen, der leverer vandet, og så foregår det ellers bag en indhegning og i afstand til publikum

- Ja, jeg synes selvfølgelig, det er lidt ærgerligt, for det andet plejer at være sjovt at se, men jeg kan godt forstå det, for jeg oplevede det kaos, der var sidste år, siger Birgit Preuss.

Den årlige badetur på stranden ved Karrebæksminde har ellers de sidste mange år været lidt af et tilløbsstykke for tusindvis af mennesker. Men sidste år kom der skår i den velkendte tradition.

En af elefanterne gik amok på en holdende Skoda efter badeturen - til stor forskrækkelse for de mange fremmødte.

Publikum i dag har da heller ikke glemt, hvad der skete på stranden sidste år

- Vi blev lidt skræmt, må jeg nok sige, for der havde vi også børn med, som vi har i dag. Det var noget med at trække sig tilbage, siger Birgit Preuss.

Ifølge Cirkus Arena gik elefanten sidste år amok blandt andet på grund af bilister, der kørte for tæt på dyrene og dyttede af dem - alligevel kommer strandtur ikke på tale længere - for dyrenes skyld, lyder det.

- Det var jo bedre, vi havde været det her foriuden. Det havde vi da været mere tilfredse med. Men vi tager teten med det samme og siger hvordan løser vi det her, så det bliver på aller bedste måde for dyrenes skyld, siger Benny Berdino, der er direktør for Cirkus Arena.

En ny tradition ser altså ud til og være født i Karrebæksminde

Se hele 19.30-indslaget fra elefanternes badetur her:

Så er det tid til store badedag. Måske husker du billederne af elefanten, der sidste år nærmest kastede rundt med en bil under den årlige badetur på stranden ved Karrebæksminde. Det fik Cirkus Arena at stoppe den tradition. Men i dag fik elefanterne så et bad alligevel.