Byrådsmedlem vil anmelde irakisk politiker

Michael Rex fra Dansk folkeparti er parat til at melde den irakiske toppolitiker Samia Azis Mohammad for socialbedrageri. Politikeren modtog førtidspension fra Næstved selv om hun samtidig fik flere millioner kroner som medlem af det irakiske parlament.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved kommune vil ikke. Men til gengæld er byrådsmedlem Michael Rex fra Dansk Folkeparti nu parat til at melde den irakiske politiker Samia Azis Mohammad til politiet for socialbedrageri.

Samia Azis Mohammad boede tidlighere i Næstved, hvor hun gennem en årrække modtog mellem en halv og en hel millioner kroner i førtidspension. Samtidig modtog hun et millionbeløb som parlamentsmedlem i sit hjemland.

Hun har nu betalt pengene tilbage til Næstved kommune, og borgmester Henning Jensen (Soc.Dem.) siger derfor at man ikke vil gøre mere ved sagen. Det mener Michael Rex (DF) er stødende for retsbevidstheden.

Han vil derfor tage sagen op på det kommende byrådsmøde. Hvis der ikke er flertal for en politianmeldelse, går han selv til politiet.

I går kritiserede også beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) også Næstved kommune, for ikke at melde politikeren til politiet.

Til det siger borgmester Henning Jensen nu:

- Jeg er ikke sikker på Inger Støjberg er så godt inde i den sag, som vores administration. Vi mener vi har fået det ud af sagen, som der skal komme ud af den. Derfor er den slut for vores vedkommende.