Byrådet stemmer om ny bestyrelse til Arena Næstved

I dag bliver det besluttet, om Arena Næstved skal have ny bestyrelse. Byrådet skal også beslutte, om der skal postes flere penge i projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne i byrådet i Næstved skal tirsdag aften beslutte, om de skal overtage magten fra den nuværende bestyrelse i den meget udfordrede Arena Næstved.

Det gør de, efter konsulentfirmaet Frejo & Steen tidligere i december anbefalede at udskifte bestyrelsen, blandt andet på baggrund af en manglende forretningsplan og et for stort fokus på at tiltrække store events. På baggrund af den rapport gav kommunens økonomiudvalget dermed bestyrelsen et ultimatum: Gå af, og vi sikrer økonomien i Arenaen – ellers må I klare jer uden kommunale tilskud.

Flere gange har bestyrelsen nemlig bedt om ekstra milliontilskud fra kommunen, og Lars Hoppe Søe fra Radikale Venstre er meget klar i spyttet, når det kommer til, hvorfor bestyrelsen skal udskiftes.

- Skatteborgerne skal ikke blive ved med at finansiere end arena, siger han til TV ØST forud for byrådsmødet.

Ekstra penge er en nødvendighed

Byrådsmedlemmerne skal også beslutte, om de vil være med til at spytte ti millioner kroner ekstra i arenaen henover de næste år. Det er nemlig ifølge borgmester Carsten Rasmussen (S) en nødvendighed for at sikre arenaens overlevelse.

- Jeg kan ikke garantere, at der ikke bliver brug for flere penge, men jeg har en meget stor forventning og et håb om, at det kan lade sig gøre at drive en arena, når en bestyrelse med de rette kompetencer kommer til at sidde ved roret, siger han til TV ØST og tilføjer:

- Så derfor tror jeg også, at de penge, vi bevilger nu, bliver de sidste.

Har været for naive

Borgmesteren indrømmer samtidig, at byrådet har været for naive over for den nuværende bestyrelse og manglen på holdbare forretningsplaner.

- Derfor har økonomiudvalget også sagt, at nu er det nok. Vi tror ikke på, at der er en fremtid for arenaen med den bestyrelse, når vi ikke får de her forretningsplaner og strategier fra bestyrelsen, siger Carsten Rasmussen.

- Der må en ny bestyrelse med de rette kompetencer til, som kan drive arenaen korrekt.

Sidste gang kommunen måtte træde til med et lån var i slutningen af september. Der var det seks millioner kroner, der var brug for, hvis Arena Næstved skulle undgå konkurs.