¨

Byggesag udsat igen, igen

Foto: TV ØST

Beboerne på Thyrasvej i Toksværd er godt trætte af udsigten til et ikke-færdigbygget hus, der ligger på deres vej. Nu har kommunen igen givet husejeren udsættel

Beboerne på Thyrasvej i Toksværd er godt trætte af udsigten til et  ikke-færdigbygget hus, der ligger på deres vej. De sidste år har naboerne kæmpet for at få kommunen til pålægge husejeren at gøre huset færdigt, og sidste år i oktober lykkedes det. Kommunen gav manden et påbud om at få sat skub i byggeriet inden 6. februar i år.

Men husejeren ikke har levet op til påbuddet, og nu har kommunen rykket fristen for opfyldelsen af påbuddet frem til uge 18 i, altså til slutningen af denne måned, og det er naboerne godt trætte af.

- Vores retsfølelse har det ikke særligt godt efter det her, siger Dan Morrison, der hver dag kigger på det ufærdige hus fra sin have.

Helge Adam Møller (KONS.) sidder i ejendomsudvalget i Næstved kommune og han er forundret over at kommunen har givet udsættelse igen

- Det var et enigt ejendomsudvalg, der besluttede at vi skulle lave det her påbud, så nu synes jeg ikke vi skal give flere udsættelser. Vi skal jo ikke gøres til grin, siger han.

Da husejeren ikke overholdt kommunens første frist, der udløb d. 6. februar blev manden meldt til politiet, men formanden for ejendomsudvalget, mener stadig. at det er for tidligt at gi manden dagbøder.

- Før man kan give dagbøder skal man først give et påbud, og hvis tidsfristen så ikke overholdes, så er det ikke bare at begynde at give bøder. Så simpelt er det ikke, der er faktisk ikke andre kommuner, der har bruget den her paragraf 14 før, så vi er altså på ret ny grund her, siger Daniel Lillerøi (SOC.DEM).

På Thyrasvej mener de ikke, at manden skal have flere udsættelser, og de forstår ikke, hvorfor kommunen ikke kræver, at politiet griber ind allerede nu, når fristen er overtrådt.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App